Ha vannak idegen lények, UFO-k, földönkívüliek - nevezzük is őket akárhogyan - mi emberek miben vagyunk messzemenően jobbak náluk? Gondolok itt leginkább képességekre és adottságokra.
  • Irasidus
    #1058
    Leírtam többször is, mi a tudománytalan amit írtál, kérlek ne játsszuk ezt, vissza lehet keresni. De akkor egy példa, a legutóbbi hszből, bár nem nekem írtad:

    "Tehát előbb bizonyos fokú fantázia, tudással körül bástyázva, majd később az esetleges tény. ... Talán ide tartozik, hogy tavaly egy csillagászati eseményről még a tudósok is gondoltak arra, hogy az talán egy begyújtott fotonrakéta lehetett."

    Fantázia szükséges a tudományhoz, ezt senki nem vitatta, a probléma az amikor a fantáziát és alaptalan fantáziálgatást teszed egy sorba. Nem attól lesz valami tudományos, hogy valamilyen fokozattal egy kutató felböfögi, vagy publikációs szemétként tanulmányban közli azt. Viszont ennek belátására minimális szelektálási képességgel kellene rendelkezned, ami minimális tudást igényel. Viszont egyikre sem vagy hajlandó, hanem a prekoncepciódnak megfelelően mazsolázgatsz, és az összes szemetet idehordod, mint bizonyíték, és közben azzal érvelsz, hogy ő xy, de a tartalmával egyáltalán nem foglalkozol. Még egyszer, a tartalmával nem foglalkozol! Stim?
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.02.24. 22:44:24