Ha vannak idegen lények, UFO-k, földönkívüliek - nevezzük is őket akárhogyan - mi emberek miben vagyunk messzemenően jobbak náluk? Gondolok itt leginkább képességekre és adottságokra.
  • Irasidus
    #1047
    A Mars nem az egész univerzumra vonatkozik, hiszen más körülmények vannak ott mint az univerzum más helyein, akár a említett Titánon, ahol kifejezetten nem földi típusú életet feltételeznek, és keresnek. Az, hogy jobb feltételek vannak-e, az nem egy tényleges mérőszám, egyes elképzelések szerint lehet jobb, de ha földi élet fogalmából indulunk ki, akkor nem jobb, hanem rosszabb. Ezeket a helyén kell kezelni, mivel a "jobb-rosszabb" nem tények.

    Figyelj, többször említettem már a tekintélyre való hivatkozást, mint érvelési hibát, te nem akarod megérteni a dolgokat, hanem azon lovagolsz, kinek mi a végzettsége, és nem azon, hogy mit mond. Ez személyeskedés a részedről, én azért fedtem fel az inkognitómat, mert azt hittem hajlandó vagy esetleg akkor többet is megtudni, de nem, te csak a kompetenciákról akarsz beszélni. A probléma, hogy minimális megértést mutatnod kellene aziránt a dolog iránt, amiről éppen beszélni akarsz, mert különben totál belezavarodsz abba, hogy egyik kutató ezt mondja, a másik meg azt. Most ezt látjuk tőled, megérteni nem akarod, viszont megkeresed a prekoncepciódnak legmegfelelőbb linket a neten. Ezt mazsolázgatásnak hívják. Az meg egyenesen a hülyeség csúcsa, hogy be szeretném bizonyítani neked, hogy mivel foglalkozol, és ahelyett, hogy elfogadnád a személyes találkozót, hazudozással vádolsz. Erre azt mondanám, hülye vagy te, ha nem lennék kulturált ember, így csak azt tudom mondani, nagy az emberek közötti biodiverzitás...

    Mi nem ideológiákról beszélgetünk, hanem az ember objektivitásának összességéről, amit tudománynak hívunk. Az, hogy ott van előtted egy gödör, amibe belesel, ha nem kerülöd ki, nem viszonylagos. Azt hiszem ebből a példából is érteni lehet, hogy hol hibádzik a tudásod, és hogy összekevered a tudományt az ideológiákkal.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.02.24. 22:02:39