Ha vannak idegen lények, UFO-k, földönkívüliek - nevezzük is őket akárhogyan - mi emberek miben vagyunk messzemenően jobbak náluk? Gondolok itt leginkább képességekre és adottságokra.
  • Irasidus
    #1045
    Éppen ezt kell kideríteni, hogy egyedül vagyunk-e, ha tudnánk a választ rá, akkor nem kutatásra lenne szükség, hanem oktatásra. De értem a kérdésed lényegét, és első körben azt kell megérteni, hogy a tudományos kutatás egy hipotézissel kezdődik, ami nem alaptalan fantázia, hanem alapos oksági viszony feltételezése - ami bizonyításra, vagy cáfolásra vár. Az, hogy a Marsot kiemeled, egy szalmabáb érv, mivel a világegyetem végtelen, és nem egyes-egyedül a Marsra vonatkozik az élet feltételezése, és keresése. A Mars ebből a szempontból egy kutatási területe csupán az asztrobiológiának, és nem vége.

    A tudomány nem eredményekkel kezdődik, hanem hipotézisek felállításával, és kutatással. Ezek sokszor egymásnak is ellentmondóak lehetnek. Annak eldöntését, hogy melyik kutatónak van igaza, szerencsére nem neked kell meghoznod, mivel nincs meg hozzá a kellő előképzettséged. Az a szép a modern világban, hogy a kutatások real-time láthatjuk (csak a többség nem érti). Az eredmények előtt kutatásoknak, és tudományos vitáknak kell lezajlania, hogy valami bizonyítható legyen, addig meg örülj, hogy egy tudományos vitát valós időben figyelhetsz. De igazad van, az eredmények döntik el, hogy kinek lesz igaza.

    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.02.24. 21:27:38