#511: tehát igaz amit leírtam, a költségvetés túllépte a keretet, kösz.
Még a Super Hornet is kismértében túllépte, pedig az csak egy Hornet v2.0...
A műszaki tartalom is messze túllépte az eredeti keretet. Kösz. Ezért csúszik a szoftver, mert soha sem látott integráció van. A totál WIP gép is annyira okos a mostani F-15/F-16 stb. gépekhez képest, hogy azokat a fals célokat, amivel a mostani gépek számáta imitálják a SAM-eket lazán kíszűri. Szerinted ez varázsütésre megy?
2: tehát ez is igaz amit leírtam, még nem teljesen működőképes a fegyverzet, sose írtam, hogy ez nem megoldható, és hogy persze ez benne van, bonyolult eszközök..ezt is kösz
A fegyverzet működőképes, a gép nem képes haszálni mindent, mert még nem fejezték be az integrációt, mert nem tartanak ott. Ez kb. olyan szintű "hiba", mint gyártóson féképsz Mercinek felróni, hogy nem üzemképes.
3: Hol írtam hogy megbicsaklik?? idéznéd? megint olyanokat írsz amiket nem írtam..ez a szokásod a vitában, olyanokra hivatkozol,amiket a másik nem írt??
Erre máshonnan emlékeztem, nem ugrik be, hogy hogyan kapcsoltam hozzád. Bár vicces, hogy még egy hadrendbe sem álló gépnek kellene utód szerinted...
4: megint csak megerősíted amit írtam..kösz
Mit? Azt, hogy a gép WIP? És? Ez miben definiálja jővőbeli képességeit? Semennyiben...
5: Tehát előfordult hogy titokban fejlesztettek gépeket? nahát..tehát megint megerősíted amit írtam
Az F-117 óta nem volt black program, a mai korban egyszerűen szinte már lehetetlen ilyet megcsinálni. Már a hidegháború végén a B-2 sem volt az... Valahol vicces, hogy egyelemes mintából extrapolálsz a végtelenbe... Egy volt. Aztán több nemigen, amit hadrendbe is állítottak. Még az ultraparanoiás szovjetek is mit parádéztek a híres 1967-es eseményen...? Izé...
6: Idézlek: "Tanulmányokat és koncepciókat dolgoznak ki," hát pont ezt írtam, más szavakkal....te a szavakon lovagolsz, és csak kötözködni tudsz..
Ez nem lovagolás és kötözködés. A papír nagyon sok mindent elbít, amikor meg kell építeni a gépeket, akkor jönnek a gondok. Mint pl. Szu-27-esnél, ahol a hajtómű turbinák (vagy kompresszor volt?) monokristályos technikája bukott és az egész gép repteljesítményébe rúgott egy hatalmasat. Vagy, amikor a szép és jó elliptikus szárnyaktór átálltak a Szu-27Sz-en látottra, mert n+1 szempontból egyszerűbb volt és győzött az ár és megvalósítás egyszerűség a teljesímény felett...
A papír jetek tervezése és egy fizikai gép megépítése közötött olyan 2 nagyságrend árdifi van. Elképesztően alapos modellezzéssel, kísérletekkel és modellekkel meg lehet tervezni jól egy gépet, ez már az F-X alatt is ment, ha a gép fő elemei (pl. hajtómű) részben már léteznek. Ha ez nincs, akkor lehet szépeket álmodozni és papír tervezni, csak amikor pl. egy hajtómű ára 1200%-ot nő, akkor az ember keze meg van kötve. Lásd itt. Ez arra akar példa lenni, hogy te hiába tervezel meg papíton szépen mindent, ha az első gép legyártása után n+1 dolgok költsége elszáll. Az F-35-nél ez a szoftver lett főleg, mert a gép n+1 szenzorának és rendszerének integrációja olyan szinten bonyoult, hogy a vas már évek óta készen van, szoftver meg még mindig nincs hozzá rendesen.
bocs ez már nagyon szánalmas..
Szerintem meg nem. Egyszerűen nem derül ki, hogy miről beszélsz.
7: szerintem nem..egy igazán hozzáértő ismeri a tudását, és elismeri a korlátait...ez egy gyenge kritika volt részemről..erre te bunkóskodni kezdesz
A nem one man show szerinted mire vonatkozott...?