• Agyturbinikusz
    Nem szemelyeskedes, leirom mirol van szo aztan ugy veszed ahogy akarod:

-Eloszor is ertem mirol beszelsz, a problemat abban latjak(ami igaz is), hogy amig egy hoeromutol 12Ft ert veszik meg az energiat, es szallitjak, addig toled ennek 3X aert es szallitjak, Remelem igy erthetobb mire akarnak kilyukadni. Vagyis mindenki mas fizeti a szallitasi vesztesegeket azon amit TE termeltel. Itt jon kepbe amit mondtam es ezzel egyet ertett mindenki, ha helyben felhasznalod amit termelsz akkor nincs semmi gond, amint csere-berelsz az vesztesegkent jelenik meg a szolgaltatonal ,hiszen a szallitasi veszteseget meg ra kell rakni arra az osszegre amiert TOLED atvettek, de masnak Nem adhatjak el annyival tobbert....
    Ezert irjak, hogy ez egy megeroszakolasa a rendszernek, NE gondold azt a Napenergia nem jo dolog, arra gondolj, hogy ebben a formaban nagyon messze van az igazsagostol. Lehet most NEKED JO, de ez kesobb nagyon sok problemat kepes generalni.
    -Mivel az energiaszolgaltatas tervszeruen uzemel, amit TE(meg a tobbi aki rendelkezik ilyen fajta kiseromuvi felepitessel) termelsz es nem hasznalsz fel, az felboritja ezt a tervet. Neked ebbol most Semmi nem tunik fel.
    En amit irtam elozoleg egy masik helyzet, ezert is vitatkoztam Molni val annyit mert O nem volt hajlando elismerni, hogy Lehet maskepp is, de megallapodtunk es megertette mit mondok, ahogy En is megertettem O mirol beszel.

Itt mar csak az van hatra levond a kovetkezteteseket, nem az Anyagi oldalrol Reszedrol, hanem nagy alltalanossagban. En nem vitatom hogy Jo neked igy, vagy hogy annyit termelsz amennyit.
    En csak azt probalom elmagyarzni hogy a jelenlegi MO-n levo szabalyozas egy kicsit elbaltazott finoman szolva.

Remelem igy erthetobb szamodra is.
    Utoljára szerkesztette: Agyturbinikusz, 2017.09.27. 11:27:48