• Sequoyah
    #31
    Vannak olyan dolgok, amik nem csak megfigyelhetoek, de a megfigyeles megismetelheto barki altal, nem igenyel milliardos berendezest. Ezeket nevezzuk fizikai tenyeknek. Ezek barmilyen elmelet kiindulasi pontjai.
    Feltetelezheted hogy ezek nem igazak, de ezen eszmefuttatasok az egvilagon sehova nem vezetnek. Azzal, hogy a tenyeket kidobod, es sajat tenyekkel josz elo helyette, amit viszont rajtad kivul senki mas nem tud megfigyelni, csak egy fantaziavilagot hozol letre. Letagadsz tenyeket, viszont tenykent kozolsz olyanokat, amik igencsak bizonyitasra es magyarazatra varnak.

    A terido pedig egy olyan dolog, amit nem csak hogy bizonyitottak, de nap mint nap megfigyelhetjuk mindannyian. Tudunk benne mozogni, es telik az ido. Pont, ennyi. A fizika ebben a teridoben probalja megtalalni a helyunket, hogy az altalunk MEGFIGYELT dolgok miert es hogyan tortennek. A fizikat nem erdekli, hogy a te fantaziavilagodban mi miert tortenik.
    Ezt persze te ugysem fogod felfogni, mert tulsalgosan belesullyedtel ebbe a vilagba, de talan a tobbi olvasonak segithetunk eldonteni, hogy mi a fantazia, es mia valosag:)