• teddybear
    #101
    Az egyik legnagyobb hibád az, hogy mindenben lenézed az oroszokat. Pedig azért van amikor letesznek az asztalra.

    Tengerészteti tűztűmogatás kb. 0...
    Légifedzet kb. 0, mert nagy hatósugarú vadászuk nem volt...
    Tengerészteti tűztűmogatás kb. 0...
    Légifedzet kb. 0, mert nagy hatósugarú vadászuk nem volt...
    Parta tehető nehézfegyverzet mennyisége kb. 0...
    Hajók mennyisége, kb. semmi...



    Semmiféle realitása nem volt a szovjet partaszállásnak."

    Szóval a tények:

    A teljes távol-keleti hadiflotta rendelkezésre állt. Nem volt valami nagy, de érintetlen. A japán flottát az amik ekkorra szétcincálták, semmi sem maradt belőle.

    Légi fedezet: A Koreai-Félszigetet, illetve Kína keleti partvidékét '45 végére biztosan elfoglalták volna, ahonnan felszállva a saját vadászaik és frontbombázóik egész Japán felett légi fölényt érhettek volna el. Korea déli csúcsát csak a Csuzimai-szoros választja el Japán főszigeteitől, ami nem egy nagy távolság. Nagy hatósugarú vadászokra nem lett volna szükség, bár jól jöttek volna.

    "Parta tehető nehézfegyverzet mennyisége kb. 0... " Izé, mondjuk lövegek, tankok, katyusák, stb. Valamivel megverték a Kwantung-hadsereget is, és nem csúzlival..... A T-34 és az ISz-tankok ellen például a japánok semmit sem tudtak felmutatni.

    "Hajók mennyisége, kb. semmi..." A teljes távol-keleti kereskedelmi flotta rendelkezésre állt, tudod azok a hajók, amik az egész háború alatt hordták az árút az USA nyugati-parti kikötőiből, Vlagyivosztokba. Nézz csak utána. Ez volt a harmadik alternatív útvonal, használták is.

    Még valami. Jöttök itt a Normandiai-partraszállással, csakhogy a japánoknak se pénze se ipari teljesítménye nem volt, hogy olyan erődítményláncokat építsenek ki a négy fősziget partján, mint a németek. Ráadásul a négy sziget kerülete messze több, mint amilyen hosszú volt az Atlanti-fal.

    A klasszikus partraszállás különben is úgy néz ki, hogy valahol kiraknak egy egységet, amely aztán elfoglalja a legközelebbi alkalmas kikötőt, ahol aztán a nagyobb hajók ki tudnak rakodni. Nem kell cifrázni, ha nem szükséges.