• Szuna
  #12
  Az első lépés szerintem mindenképpen az, hogy egyáltalán kidobják a szemetet egy szemetesbe legalább, mert sok ember mellé dobja vagy ahol a kedve tartja eldobálja. Sok embert hidegen hagy a környezete meg azzal sem foglalkozik, hogy azzal hosszabb távon mindenkinek (magát is beleértve) árt a környezetnek. Ehhez szép érzék kell és tudatosság, de ameddig az emberek zöme a legminimálisabb tudatosságot sem képes felmutatni, addig nem várhatunk el környezettudatosságot sem.

  Vannak akik arra hivatkoznak, de hát végül is minden szemét ugyanoda kerül, akkor miért válogassam külön?

  Alapvető probléma, hogy olyan gyártási technikákat használunk, amik károsak a környezet számára és olyan anyagokat használunk, ami a környezetben nincs jelen és természetesen a környezet nem tudja gyorsan semlegesíteni.

  Másik nagy probléma, hogy a szemét zöme elföldelésre kerül vagy egyenesen a tengerekbe kerül, aminek nincs elrettentő ereje és nyugodtan dobálják a szemetet bele. Sokkal több szemetet állítunk elő, mint amennyit képesek vagyunk megsemmisíteni / semlegesíteni / újrahasznosítani.

  Személy szerint ahol lehetséges, ott próbálom szelektíven gyűjteni a szemetet és nem károsítani a környezetet, de túl sok jót nem jelent, ha a környezetedben levők nem foglalkoznak ezzel és eldobálják.
  Utoljára szerkesztette: Szuna, 2017.07.25. 08:41:43