• cylontoaster
    #43
    Én ketté venném.
    Egyrészt van tudományos munkássága, amit nem tudok értékelni, hogy mennyire alapozza meg a második kategóriát így nem tudom.
    Másrészt (a nevére alapozva) kiad egy valag anyagot, amit laikusnak is többnyire emészthető. Mindenféle dologba beleszól, nyilatkozik, jósol, stb, ami tovább emeli a hírnevét, persze nem tudományos körökben. Magyarul ismert, kvázi celeb, ezért a nem ténylegesen tudományos méda rendre lehozza a kinyilatkoztatásait. És ráadásul a róla kialakított kép egyértelműen az, hogy ő valami istentelen nagy zseni, tehát amit mond az úgy is van.
    És az embereknek ez elég, ahogy a embereknek az is elég, ha DiCaprio beszél a GW-ről. (Sőt nem csak elég, egyből hihetőbb is, mintha a "tudósok" mondanák ugyanazt.)

    És valójában tökmindegy, hogy a szakterületén mit alkotott amivel a hírnevét megalapozta, mert ettől még olyan témákba szól bele, amikhez nem ért.
    Ettől persze még lehet igaza, főleg nagyvonalakban, bár amikor konkrét számokkal dobálózik, hogy most épp 100 vagy 200 vagy 1000 évünk van, azt nehéz elhinni..