• Kara kán
  #114
  Igen, rosszul írtam. Arra gondoltam akkor, hog az IPSS örökké mozog, forog, kering, és nyilván amikor a Földet vagy a Marsot súrolja el kell végezni a pályakorrekciókat, ami lassítással/gyorsítással jár.
  A két bolygó közötti utazáshoz egy masszív, nagy tömegű űrhajó kell, nincs értelme ezt a Földről fellőni, Marsra leszállítani, majd vissza.
  Túl nagy tömeg mozgatása lenne, nagy baleseti kockázatokkal.
  Sokkal egyszerűbb, ha a bolygóközi űrhajó egy céleszköz, és a bolygókról való felszállásokat, oda leszállásokat külön – jól kikísérletezett – rakéták végzik, amelyek kisebbek is. Én kétfajta rakétát képzelek el: a teherűrhajót, amely nagyobb, gyakrabban térül-fordul, illetve az embereket szállító kisebbet.

  Amúgy a Föld körül keringő OSS meg is van, ő az ISS. Csak a korszerűsített mását kell megépíteni a Mars körül is, akár úgy is, hogy azt pl. Kína+India csinálja.
  A fel-leszálló rakéták is megvannak. Saturn, Buran stb.

  Igazából e rendszerből hiányzik
  - a marsi bázis, de azzal kapcsolatban is folynak a földi kísérletek.
  - a leginkább hiányzó láncszem a bolygóközi űrhajó (IPSS).

  Egyébként amit leírtam az pont fix így működött a holdraszállásnál is. Volt egy holdkomp, amely fel-leszállt, és a Hold körül keringő bázis.
  Én csak annyit változtattam a dolgon, hogy ez a bázis nagyobb, és nem vész el, nincs sehová becsapatva a végén, hanem mindig fent marad az űrben.


  Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.07.07. 11:26:29