• Szuna
    #46
    Nem vagyok vallásos és a bibliát sem olvastam, de ha tudományosabban akarjuk a dolgot megválaszolni, akkor valószínűbb, hogy Noé bárkája úgy lehetséges, mint a Titan A. E. című rajzfilmben, hogy Noé bárkája tulajdonképpen egy űrhajó volt és ott nem kifejlett élőlények voltak eltárolva, hanem az élőlényeknek a DNS-ét tárolták el rajta és a hajó rendelkezett egy fejlett klónozási illetve tenyésztési rendszerrel, amivel újra lehetett teremteni az életformákat. Miután a bolygót elárasztotta a víz és a szárazföld zöme víz alá került, nem volt lehetőség egy darabig az életformák visszatelepítésére, ezért megvárták azt az időt és miután a vízből előbukkant újra a szárazföld, utána elkezdődhetett az újratelepítési folyamat. Ezzel magyarázható lenne pár dolog, pl hogy miért nem találtak bárkát. Ez kicsit ancient alienesnek hangzik, de ez egy lehetséges megoldás lenne, mivel nem tudjuk se cáfolni se bizonyítani teljes mértékben az idegen civilizációk létét és azt sem, hogy mi valaha voltunk e olyan szinten, hogy kimerészkedhettünk e már a világűrbe és esetleg kolonizáltunk már pár bolygót.

    Többetek kiemelte, hogy azért nem fejlődtek az emberek, mert nem voltak olyan kiváltó okok, amik miatt fejlődhettek volna, de valóban így volt e, vagy pedig csak hiányosak az ismereteink?

    Vannak olyan elméletek, mely szerint a civilizáció a Földön már több ízben megjelent és fejlődött egy pontig, de mindig összeomlott és visszasüllyedt egy primitívebb szintre. Igazából a tudomány leginkább még csak saccolni tud, mivel bizonyító erővel csak az rendelkezne, akik egy időben több helyen már ott volt és tapasztalta a dolgokat, jelenleg csak tippelnek és a meglévő adatokat tudják elemezni, amiből az derül ki, hogy még mindig nem tudunk sokat a múltról.

    A vallás próbál magyarázatot találni a dolgokra, de a vallás általában csak kijelenti, hogy bizonyos dolgok és események már adottak voltak és pl a teremtést egy nem megfogható személyhez köti Istenhez. Igazából ha boncolgatni akarjuk a dolgot, akkor felmerülhet a tyúk és a tojás esete, mert ha valaki vagy valami létezett, akkor azt is kellett, hogy valami alkossa és végül ugyanoda térünk vissza, ahonnét elindultunk.

    Érdekelnek ezek a kérdések, remélhetőleg idővel többet fogunk tudni, de bizonyos kérdésekre nem kapunk választ.