• TokraFan
    #39
    Olvastam a Bibliát ;-) Éppen erre alapozom a véleményemet. Nehéz lenne úgy véleményezni, hogy nem olvastam. Csak mivel az átlag hívő a tizedik oldal után már képetelen összevetni a később olvasottakat a korábbiakkal, képtelen lesz annak felismerésére is, hogy milyen szinten van tele ez az iromány ellentmondások sokaságával (meg nyilván minden más vallásé is)! Egészen más módon olvassa a Bibliát egy tudományos szemléletű ember és egy hívő, mert ez utóbbi számára ez a szent könyv, ami már előre predesztinálja számára, hogy minden igaz ami abban olvasható, hiszen Istentől származik. Tehát nem olvassa azt kritikusan, elgondolkodva, hanem egyfajta csodálattal teli érzelemviharban, amibe tudat alatt is bele akarja látni a saját igazát, és mindent amit olvas, önigazolásra is használja. Nem csoda, hogy alapvető ellentmondásokra nem figyelnek fel. Nyugodtan fussad csak át a Noé-s fejezetet, szó nincs benne a vizi élővilágról, de az egész mese ezer sebből vérzik, pl. hogyan táplálta a kimentett szárazföldi fajokat hónapokon át, amikor azok közül sok egymást ette azelőtt, tehát gabonával aligha éltek volna túl (de a gabona sem tartott volna ki eddig, nem beszélve arról, hogy városnyi méretű hajó kellett volna a tároláshoz).

    Mielőtt azzal jönnél, hogy ez csak egy anekdota és nem kell komolyan venni, nos, ez is a Biblia része, ráadásul egy jelentős fejezet épül a történet köré, amit mai napig olyannyira komolyan vesz néhány ember, hogy keresni kezdték a bárkát (állítólag meg is találták, ami persze hülyeség). Tehát mindig akkor jön elő a "nem kell mindent elhinni amit a Biblia ír", amikor nincs már értelmes ellenérv, amikor recseg a talapzat. Ráadásul ha ezeket az ellentmondásos részeket nem kell komolyan venni, akkor a többit miért kéne? Innentől ugyanis az egész nem hiteles.

    Ezt a zsidózást meg sokadszorra veszed elő, szokásos értelmetlen beszűkült látókör. Nemhogy zsidó nem vagyok, de minden vallást messzire elkerülök, de ezt is már leírtam, csak neked hiába, mert a te beszűkült és kimosott agyadban mindenki, aki érveket fogalmaz meg a valláűsoddal szemben, az automatikusan zsidó. És te tartod magad, ezzel a gondolkodásmóddal a "szeretet egyhéz hű hívánek". Valójában meg tele vagy gyűlöletttel! ;-) Még ezt az apró ellentmondást sem vagy képes felismerni...Parádés!