Anthem - Sci-Fi RPG a Bioware-től
  • Daermon
    Azt leszámítva, hogy teljesen más? :D Én kb 200-250 órát Destiny 2-zten és nagyon szeretem, de az Anthemre átpártoltam még is :)
    Kategória kb ugyan az: coop-looter-shooter rpg.
    Én elég sokat Destiny 2-ztem, Forsaken +AP természetesen. Gunplayban mindegyik jó nagyon.
    A 4 Javelin sokkal jobban eltérő játékélményt ad, mint a D2 kasztjai.
    Hasonlóan vannak az abiltyk is: 1 meele + 2 aktiv skill és ulti. Viszont a Componentek, secondary statok miatt több build opció van az Anthemben. Még akkor is, hogy az Anthemben nincs kimondott armor (fejes, test, kéz, láb páncél csak kozmetika) itemizáció (helyette 6 komponens, abilityk, fegyverek). A kombó rendszerről nem is beszélve, ami magasabb szinten nem lesz mindegy dps szempontból :)
    Loot is random, és több szintje van (viszont itt csak küldetések között tudsz variálni, ez szerintem jó).
    Itt van craft rendszer is, ugyhogy lehet szórakozni, hogy milyen stattal jön a cumó.
    Az Anthemben kicsit egysikubbak a fegyverek kinézetre, de csak kicsit.
    Mikrotranzakció ugyan úgy csak kozmetikai, tehát opcionális, csak itt Silver helyett Shard néven van :)
    Az end game ugyan úgy farm/grind mindegyikben (meg minden ilyen játékban), item szerzés a cél. A D2 persze jelenleg kiforrottabb, a pár év előnye miatt.
    Vannak hiányoságok az Anthemben, de ez fejlődni fog, főleg áprilistól lesz nagyon más (ekkor rengeteg minden jön), de már készül a sztori dlc is (ami ingyenes), meg bug irtás és Quality of Life dolgokat is közben adagolják majd. Rettenetesen nyitottan kommunikála BioWare, és figyelnek a visszajelzésekre.
    Nekem jelenleg a top3 ilyen játék:
    1. Anthem
    2. Destiny 2
    3. The Division

Úgyhogy most sem rossz az Anthem, de sokat fog (és kell is, mint minden ilyen játéknak) fejlődni. De 6 napja jelent meg csak, új IP, tehát vannak gyermekbetegségek, de semmi durva.