Assassin's Creed: Origins
  • Árnyvadász
    #238
    Áldom annak az embernek a nevét, aki kitalálta az íjaknál a sebzés mértékének kijelzését. Ez annyira jól működik, hogy innentől már elvárnám más játékokban is a közeljövőben. A lovasharcok pedig szintén remekül sikerültek. Még a Mount & Blade ami kifejezetten erre szakosodott is megirigyelhetné. Az is nagy könnyebbség, hogy a hátasról nem kell leszállni, ha lootolni kell. Egyébként ahogy írjátok tisztára a Witcher 3 játékmechanikája érvényesül itt is, még a nyomozós küldetések is egy az egyben azt másolják, de nem érzem azt, hogy ez baj lenne, mivel működik itt is.

    A sztori pedig egyre erősebben vonz be, néha azon kaptam magam, szeretném egymás után csak azokat a küldetéseket csinálni, de a szintkorlát miatt muszáj a mellékeseket is elvégezni, hogy Bayek-nek esélye legyen. Ez megint jó dolog, mert így a játékosnak tényleg fel kell fedeznie a játék területeit és gyűjteni az xp pontokat, amit a program azért elég jó arányban osztogat.

    A véletlenszerű események is jól lettek implementálva. Például volt egy olyan szituációm, amikor kincseket kerestem a víz alatt, majd mikor feljöttem a felszínre egy közeli bárkán a hajóst megtámadta egy krokodil. Dönthettem segítek e neki vagy hagyom meghalni. Esetenként véletlenszerűen bekövetkező banditatámadásokat is meg lehet fékezni, segíteni ezzel a helyieken. Ezek olyan dolgok amik szerves részét képezik a világnak.

    Senu is nagy ötlet volt a készítőktől. Tényleg hasznos segítség, néha még vadászat közben is besegít, elejt néhány állatot a közelben. És ahogy az emberek a városokban, falvakban úgy az állatok is élik a mindennapi életüket. Hiénák vadásznak antilopokra falkákban, oroszlánok róják a sivatagi dűnéket és krokodilok cserkészik be a szegény vízimadarakat, sok esetben már csak az áldozat tetemével találkoztam, de megesett, hogy különböző állatok viaskodtak a tetemért. Pl. keselyűk vs hiénák. Szóval ez korrektül meg van csinálva.

    Illetve ami feltűnt, hogy ebben a játékban tényleg reális hatása van annak, amikor napszak váltás történik. Az élet ilyenkor mintha megállna kicsit Egyiptomban. Hogy aztán másnap minden induljon elölről. Az elvégzendő feladatok szempontjából sem mindegy, hogy este vagy nappal van e.
    Utoljára szerkesztette: Árnyvadász, 2017.10.30. 10:01:37