• TokraFan
    #8
    Ez csak részben megoldás. Egyrészt, nem csak profi webfejlesztők tesznek ki weblapot a netre! Rengeteg olyan weblap van, amit hétköznapi emberek hoznak létre, akik azt se tudják, mi az a robots.txt.
    Harmadrészt, bármikor használhat új robotot az archive.org, nem várható el, hogy állandóan kövesse a user. Globális tiltás pedig nem célszerű, mert akkor a keresők sem indexelhetik és adwords sem használható.

    Az archive.org-ot semmi nem jogosítja fel arra, hogy lementse az oldalakat, majd kereshető formában a nyilvánosság elé tárja a szerzők engedélye nélkül!

    Szerintem ez szerzői jogi törvényeket is sért! Ugyanis a szerzők engedélye nélkül végeznek "közvetítést nagy nyilvánossághoz". Az pedig nem érv, hogy mivel a szerző a weblapján saját jogon korábban már nyilvánossá tette, akkor ők azt lementhetik és közvetíthetik! A szerző rendelkezik az alkotása felett így ő döntheti el, mit, mikor, és meddig enged a nyilvánosság elé, de az oldal eltávolításakor -külön engedély hiányában-, további nyilvánossághoz közvetítést senki nem végezhet, így az archive.org sem!

    Lehet, hogy én is beperelem őket...ezzel a jogalappal!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.05.25. 13:19:35