• Tinman #2
    Baromság.

    A vércukorszintet nem meglepő módon a vérből lehet kimutatni, ehhez pedig a vérhez hozzá kell férni, legalább egy min. mennyiségben. Ehhez pedig sérült bőrfelület kell, gy.k.: egy apró szúrás elkerülhetetlen. Optikai módszerrel természetesen meg lehet állapítani a vércukor értékét, n+1 ilyen vércukorszint mérő van forgalomban. De ahhoz egy tesztcsík/mintalemez kell, amin mi van? Hát legalább egy apró csepp vér.

    Az, hogy átvilágítom a bőrt és az érben folyó vérből állapítom meg a vércukrot, az őrületesen nagy faszság. Na de az Apple majd ezt is megoldja és bekamuzik valamilyen adatot a képernyőre, ami néha pontos lesz, néha meg nem. Persze majd mossák kezeiket, hogy erre ne alapozzon senki, így bevédve a szaros seggüket...

    Egyébként még maga az optikai elven működő pulzusmérés se megy túl fényesen, nem, hogy az okosórás vércukormérés. A legkomolyabb okos órák is csúnyán tévedni szoktak, főleg mozgás közben tévednek nagyokat. Hát hol van ehhez a vércukorszintmérés, ami jóval összetettebb ügy?

    Ha meg "megszúr" az óra, akkor meg állandóan lándzsát kell benne cserélni, az egy csodálatos élmény lesz... persze újabb jó bevételi forrás a rothadó almának.

    #1 : Alkoholszintet egyszerűbb lenne jóval mérni, hiszen az megy a kilégzett levegőből is, csak még a készülékek mérete relatív nagy, nem éppen egy okosóárban elférő valami.