Vércukorszintet is mérhet az új Apple Watch?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért már van működő készülék.
Utoljára szerkesztette: togateam, 2017.05.24. 03:01:36
Nem izzadtság, intersticiális folyadék. A bőrszenzorok is ebből mérnek. És az Apple-nek is volt már ehhez régebben órás meg mobilos alkalmazása is. Most ennyival emelték a tétet, hogy nem kell semmilyen kapcsolat a folyadékkal. De ezeknek az eszközöknek (ahogy a sok hordozható mini EKG-nek sem) nem is az a lényege, hogy a mérések alapján diagnosztizáljanak vagy terápiát dolgozzanak ki. A beteg otthon elszórakozik vele, tudja, hogy most magas vagy nem (mert kalibrálva van, pl. az adott bőrfelületen használható csak, máshol nem), aztán ennyi.

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

Tinman
Izzadságból nem mérsz vércukrot... vagy a kapott eredmény a közelébe se lesz a valósnak, már pedig rohadtul nem mindegy, hogy 2.2 vagy 4.2.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Semmi gond, ha nincs közöd a témához, csak akkor azt írd ;-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Mivel az ilyen érzékelők más testfolyadékból mérik a glukózszintet (nem vérből) még elég sok technikai akadályt le kell győzni, hogy a megbízhatóság azonos legyen az invazív technikával történő méréssel. Például a kalibrálás kérdése.

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

Én se értem, miért nem előbb téged kérdeztek meg az ügyben, mielőtt felvették volna azt a 30 biotechnikust. Nincs egy ilyen listád, hogy miket nem lehet megcsinálni soha? Sokat segítenél vele az emberiségnek!
Nagyon kerülgetik egymást ezek a cégek
google

Utoljára szerkesztette: saba30, 2017.05.21. 16:31:12
Tinman
Baromság.

A vércukorszintet nem meglepő módon a vérből lehet kimutatni, ehhez pedig a vérhez hozzá kell férni, legalább egy min. mennyiségben. Ehhez pedig sérült bőrfelület kell, gy.k.: egy apró szúrás elkerülhetetlen. Optikai módszerrel természetesen meg lehet állapítani a vércukor értékét, n+1 ilyen vércukorszint mérő van forgalomban. De ahhoz egy tesztcsík/mintalemez kell, amin mi van? Hát legalább egy apró csepp vér.

Az, hogy átvilágítom a bőrt és az érben folyó vérből állapítom meg a vércukrot, az őrületesen nagy faszság. Na de az Apple majd ezt is megoldja és bekamuzik valamilyen adatot a képernyőre, ami néha pontos lesz, néha meg nem. Persze majd mossák kezeiket, hogy erre ne alapozzon senki, így bevédve a szaros seggüket...

Egyébként még maga az optikai elven működő pulzusmérés se megy túl fényesen, nem, hogy az okosórás vércukormérés. A legkomolyabb okos órák is csúnyán tévedni szoktak, főleg mozgás közben tévednek nagyokat. Hát hol van ehhez a vércukorszintmérés, ami jóval összetettebb ügy?

Ha meg "megszúr" az óra, akkor meg állandóan lándzsát kell benne cserélni, az egy csodálatos élmény lesz... persze újabb jó bevételi forrás a rothadó almának.

#1 : Alkoholszintet egyszerűbb lenne jóval mérni, hiszen az megy a kilégzett levegőből is, csak még a készülékek mérete relatív nagy, nem éppen egy okosóárban elférő valami.

NEXUS6
És az alkoholszintet?

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs