Vércukorszintet is mérhet az új Apple Watch?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
A vércukorszintet nem meglepő módon a vérből lehet kimutatni, ehhez pedig a vérhez hozzá kell férni, legalább egy min. mennyiségben. Ehhez pedig sérült bőrfelület kell, gy.k.: egy apró szúrás elkerülhetetlen. Optikai módszerrel természetesen meg lehet állapítani a vércukor értékét, n+1 ilyen vércukorszint mérő van forgalomban. De ahhoz egy tesztcsík/mintalemez kell, amin mi van? Hát legalább egy apró csepp vér.
Az, hogy átvilágítom a bőrt és az érben folyó vérből állapítom meg a vércukrot, az őrületesen nagy faszság. Na de az Apple majd ezt is megoldja és bekamuzik valamilyen adatot a képernyőre, ami néha pontos lesz, néha meg nem. Persze majd mossák kezeiket, hogy erre ne alapozzon senki, így bevédve a szaros seggüket...
Egyébként még maga az optikai elven működő pulzusmérés se megy túl fényesen, nem, hogy az okosórás vércukormérés. A legkomolyabb okos órák is csúnyán tévedni szoktak, főleg mozgás közben tévednek nagyokat. Hát hol van ehhez a vércukorszintmérés, ami jóval összetettebb ügy?
Ha meg "megszúr" az óra, akkor meg állandóan lándzsát kell benne cserélni, az egy csodálatos élmény lesz... persze újabb jó bevételi forrás a rothadó almának.
#1 : Alkoholszintet egyszerűbb lenne jóval mérni, hiszen az megy a kilégzett levegőből is, csak még a készülékek mérete relatív nagy, nem éppen egy okosóárban elférő valami.