• Archenemy
    #51
    "Ez nem igaz, mert nem az ateisták öltök meg annyit, hanem kommunisták, nácik és egyéb ideológiát követő emberek.
    (...)
    egy kereszténykommunista hatalom is pont annyira romboló lett volna
    "

    :D Ja ez így megy? Akkor nem is a keresztények öltek meg embereket, hanem a kereszteslovagok, meg az inkvizítorok, és ha úgy alakul hogy ezek ateisták, akkor az ateizmus is pont ennyire romboló lett volna :D Atyám....


    "Másfelől, a vallások üldözéséből eredő áldozatok (néhány százezer)"

    De nem "néhány százezer", hanem 10 millió legalább. "Az angol Wikipedia szerint".

    https://en.wikipedia.org/wiki/Persecution_of_Christians_in_the_Soviet_Union
    " The total number of Christian victims under the Soviet regime has been estimated to range between 12-20 million."

    "Egyfelől, az ateizmus egyszerűen egy istenfigura elutasítása, aminek semmi köze nincs a moralitáshoz, vagy bármi máshoz"

    de közben a valóság meg mégis az, hogy aki ateista, az jó eséllyel ellenséges a vallásokkal. Lásd itt is: ki miatt megy most a flame? Ki szólt be először? TERMÉSZETESEN egy ateista, TERMÉSZETESEN vallásellenes beszólással. Nem is kérdés.

    Ki az, aki gúnyolódni kezdett a vallásokon, mesekönyveknek, beteg képzelődéseknek nevezi őket? Ki az, aki szerint ezt az egészet fel kéne számolni? TERMÉSZETESEN egy ateista, TERMÉSZETESEN vallásellenes hozzáállással.

    Nem, az ateizmus rohadtul nem arról szól a gyakorlatban, hogy "nem hiszek Istenben", hanem arról, hogy "nem hiszek Istenben, és lenézem és butának tartom és kigúnyolom azokat, akik igen". Ne mondd hogy nem, mert látja mindenki a szemével, hogy de, pont erről szól.

    Ez nem vezet soha sehol békéhez. Ez egy intoleráns és agresszív magatartás, ami a szólásszabadságot használja ki, hogy sértegessen és megalázzon embereket. Erre nyilván nem lehetett még soha társadalmat alapítani.