• kisiku
    #31
    Ez egy nagyon okos gondolatmenet!

    Én sajnos - felhasználói hibából és nemtörődömségből - megtapasztaltam már, milyen az, amikor szétb*sz a ransomware mindent. Egyébként zseniális találmány, kár hogy nem mi találtuk ki :)
    De viccet félretéve, mint rendszergazda, nekem sok fejfájást okoz, meg okozott az ilyen (meg fog is még), mert akik írják, pontosan tudják, hogy az egyetlen védelem ellenük a netezés betiltása vagy pl csatolmányos mail-ek visszautasítása, tiltása,stb.Ez pedig egy vállalat mindennapi életét megkeseríti.
    Egyébként, ha már összeesküvés-elméleteket is nézünk, kinek az érdeke, hogy minél több pénzt áldozzunk informatikára,biztonsági cuccokra?Úgymond "gyógyszerre"? Ugyanezt fel lehet tenni egy gyógyszergyárnak is...
    Csak addig jár a korsó a kútra, míg eltörik. Mi van ha egyszer egy ilyen "poéntól" több százan meghalnak?Lásd Deutsche Bahn most, a mozdonyaikban is windows fut.Oké, biztos el van szigetelve, de mi van ha pl 180-nál fagy le a rendszer és van 600 utas?
    Ma már nem lehetne visszatérni a jó öreg fax/füzet/stb-hez, mert minden online.S nem is lenne baj ezzel, de megértem azokat is, akik a nagyvállalatok megalomániája ellen vannak.De mindig a kicsik szívják meg, azaz mi, hétköznapi emberek.