• Grifid71
    #13
    Húúúú!
    A te véleményedhez egy rövid anekdota illik, bár a szerzőjének a nevét már elfelejtettem, szégyen tudom:

    Indiában amikor a vasutat építették látta az illető hogy 10000 ember lapátolja a földet a nyomvonal kiépítéséhez. Megkérdezte a képviselőt, hogy miért nem használnak gépeket a lapátoló emberek helyett.
    -Mert így munkát tudunk adni ennek a 10000 embernek.
    - Akkor adjanak nekik lapát helyett kiskanalat, és megszűnik az országban a munkanélküliség.

    kb ez a köz(rabszolga) munka

    Tudod ahol a gépek dolgoznak és az embereknek már nem kell, ott lassan de biztosan megszűnnek a társadalmi különbségek és létrejöhet egy valóban népjóléti rendszer. Nem lesz értelme a vagyonfelhalmozásnak nem lesznek egyenlőbbek az egyenlők között.
    Az ide vezető úton az első lépések között van az alanyi jogon járó jövedelem. Amit nem kicsit magyaráznak félre ezek a szarházi fideszes politikusok. Az alapjövedelem mindenkinek járna és senki sem gátolja meg hogy te dolgozz és még többet keress, de megszüntethető lenne vele a mélyszegénység ami egyre jellemzőbb Magyarországra.
    A választópolgárok pedig biztosan másképpen szavaznának és talán tudatosabbak lennének ha nem függenének a különböző oligarcháktól és munkáltatónak nevezett bűnözőktől.
    Melósokra pedig ne hivatkozz. A jelenlegi és a nemsokára szavazásra kerülő törvénymódosítások teljesen elfogják lehetetleníteni a továbbtanulást, amikor már gimnáziumba sem mehetnek majd a gyerekek mert ott is kötött helyek lesznek x ezer maximum, a többi meg mehet rendőrnek, katonának, vagy szalag mellé dolgozni. Ezeknek mindegy csak legyen agyatlan, önálló gondolkodásra képtelen aki hálás hogy nem döglik éhen. Az agymosást már évek óta csinálják, ennek a finise az úgynevezett "hazafias és honvédelmi nevelés"....találgass honnan vették át ezt is.