Ahogy látom ezek eddig mindig a hülye tervezés és a túl gondolás miatt buktak el. Itt több esélyt látok a sikerre, mert csak egyszerűen elkezdtek telepítgetni egy kész rendszert és nem akarnak ők egy saját OS-t írni, mint a németek. A support szerintem lényegtelen, vajon hány esetben éltek vele az önkormányzatok eddig? Egy nagy cégnél megértem ha szükség van és használják is, de ott a linuxok esetén is ugyanúgy fizetnek.
Az office licenszeket szerintem nem szabad beleszámolni, mert egy libre office váltás windows alatt is megoldható egyszerűen. Amire a legtöbb önkormányzati alkalmazottnak szüksége van, azt bőven tudja ez is, sőt. A probléma inkább az, hogy máshogy működik, más a felülete.
A többi program is ugyanúgy lecserélhető, csak ezt nem úgy kell elképzelni, hogy az elmúlt 20 évnyi adathalmazt azonnal használhatják, hanem az új dolgokat már új szoftverekkel, új formátumba mentik. A régieket meg vagy megpróbálják átkonvertálni vagy ha szükség van rá akkor létrehozzák újra. Ha pedig ez nem megoldható, akkor ott van az a néhány windowsos gép.