Mi lenne, ha ezen a héten én nyernék?
  • aemus
    #373
    A lottó története, idézet Lottó Wiki :

    "...Az esedékes évi sorsolással megbízott szenátor Benedetto Gentile volt az, aki javasolta a városvezetésnek, hogy a játék hivatalos jelleggel bírjon, jövedelme pedig szolgálja ezentúl az Állam céljait."
    "...A génuai rendszerű lottót 1751-ben a császári pátens vezette be az osztrák és cseh örökös tartományokban. Az Állam pénzügyi egyensúlyának helyreállítását emlegették indokként, de fontos szempont volt az is, hogy az osztrákok és csehek más országok állami kezelésű szerencsejátékaival oltották fogadási szomjukat, amivel idegen, gyakran rivális Államok központi bevételeit gyarapították"
    "...1868-ban – 1868. évi XV. törvénycikk – létrejött a Magyar Királyi Lottóigazgatóság, amely évente hárommillió forinttal gazdagította az Államkincstárt. Mivel a bevételekből származó haszon immár az ország vagyonát gyarapította, rövidesen négyszáz gyűjtőhelyet tartottak nyilván."

    Nem állítottam hogy nem lehet nyerni vele, kell időnként 1-1 valódi nyertes (ahogy a többi szerencsejátékban is) aki "behozza" a sok vesztes pénzét. De én úgy gondolom hogy a Lottó (is) elsősorban az Állam vagyonát gyarapítja és központilag manipulált.

    Utoljára szerkesztette: aemus, 2019.04.20. 07:55:32