• kvp
    #2
    Azert az imagination-nel valoszinuleg elmentek otthonrol vagy csak mernokbol nincs mar nalluk egy sem, ugyanis egy videokimenetet kezelo aramkor (ramdac) nagyon egyszeru. Ha ehhez hozzavesszuk, hogy mar nincs is analog kimenet az apple keszulekein, akkor kvazi egy lvds lcd vagy lvttl oled driverrol van szo, ami meg egyszerubb. Ezen kivul videojel az emlitett keszulekekbol mar csak az apple fele lightning porton tud kijonni, ami egy sima differencialis halozati port.

    A fentiek fenyeben minek is vennenek ezekhez a keszulekekhez barmilyen video chipet, amikor a renderelest akar a cpu is elvegezheti szoftverbol? (felteve, hogy kap eleg magot erre a celra)

    Egyebkent a legtobb soros illesztesu kijelzot hasznalo butabb telefonban is ezt a megoldast hasznaltak anno, pl. a klasszikus nokiakban sem volt semmilyen gpu. A technologia fejlodesevel jelenleg a gpu renderelesi tudasa bekerul a cpu-ba, az i/o interface funkciok meg foloslegesse valnak az analog jelek es a felhasznalas specifikus rendszerbuszok (vga, dvi, hdmi, stb.) eltunesevel. Idealis esetben marad egy cpu+ram+network i/o kozponti egyseg es minden mas halozaton csatlakozik hozza. (lokalisan pl. pcie, tavolra pedig ethernet, usb vagy hasonlo) Igy egy pcie busszal kivalthato pl. a sata busz is (nvm express az uj szabvany neve).

    A powervr meg mint standalone gpu gyarto elavult es picit ugy tunik ezt a tenyt nem szeretne a vezetoseg elfogadni.