• molnibalage83
    A levegonel nehezebb targyak meg nem tudnak repulni, igaz?

Édes istenem, hogy hányszor foglalkoztam ennek a beböfögött és idézett hülyeség kommentelésével...

1. Aki ezt kijelentette, annak 0 aerodinamikai ismerete volt.

2. Én nem jelentettem ki azt, hogy lehetetlen olyan akksit előállítani.

3. Amikor arról van szó, hogy a Föld átlaghőmérséklete rakétaként ível fel, akkor nem olyan technológia kalapálgatásával kell szarozni, amin ENNYIRE látszik az, hogy reménytelen. Olyan, mintha csúzlival akarnál műholdat pályára állítani... Te bármennyi pénzt ölhetsz a csúzli fejlesztésébe akkor sem fogod azzal az első kozmikus sebességet elérni... Az idealista hülyeségek helyett ezért kell számokkal dolgozni.

Ez az, amire a gyök2 emberek 99%-a képtelen, pedig középiskolás fizika elég lenne hozzá. Ja, hogy ebből is elhasalnak az emberek. Tudása a gyök2-nek nincs, de nagy szája és szavazati joga meg sajnos igen. Csak akkor azt nem értem, hogy kérdés feltvetése helyett hogyan van arcuk és bátorsguk osztani az észt a többségnek.

Kenyelmesen lehet szamolni ugy, ha kihagyod a jovoben, illetve masok altal megfizetendo (externalis) koltsegeket.

Pont, hogy sötétzöldek felejtik ezt el. Képtelenek megérteni, hogy pont ezért rakás szar a szél és nap.

Ha sok pénzbe kerül egy erőmű telepítése és keveset termel, az azt jelenti, hogy sok externália az előállítása és keveset ad vissza. Nézd már meg, hogy miből készül egy szél vagy napermű? Teli van baszva ritkaföldmétől kezdve hi-tech polimerig, egyik sem környezetbarát. Ezek után termelnek röhejesen kevés áramot.

Tehát a drága "zöld" áram azt jelenti, hogy a szennyezők tartják el őket. Ezért életképtelen az egész kb. annyira értelmes és hihető, mint a saját magát a hajánál kiemelő Münchausen báró...

A környezetgazdaságtan talán eddig az alapvető felismerés eljuthatna. Agyatlan linkelgetés helyett lehet gondolkodni is.