• gforce9
    #100
    Akkor próbálom felrajzolni, amennyire tőlem telik:

    Az energia előállítás jellemzően Európában az atomenergia - fosszilis erőművek - vízerőművek - szél és napenergia négyesében teljesedik ki.

    Jelenleg a tendencia az, hogy az atomerőműveket zárjuk be és helyette megújuló energiát használjuk (szelet, napot). Nos, mivel az atomerőművek nem bocsátanak ki co2-t, meg amúgy sem túlsokmindent, a megújulók behozása megnövekedett co2 kibocsátás növekedéssel jár.

    Miért? Azért, mert az ingadozó (szélből napból származó) teljesítményt valamivel kompenzálni kell. Erre a feladatra jellemzően földgáz alapú erőművek az alkalmasak a gyors "ki-be kapcsolhatóságuk" miatt. Ezeknek az erőműveknek a fogyasztása nem kicsit nő meg a megújulók miatt. Jelenleg, az eltolódás a megújulók felé azt eredményezi, hogy nemhogy nem csökken, de nő a co2 kibocsátás. Ez a dolog statisztikailag el van rejtve, mert nem számolják ezt bele. Ugyan kit érdekel, hogy importálni kell földgáz erőművekből? Lényeg, hogy itt nálunk statisztikailag csökken a kibocsájtás. Ez egy álszent energia és környezetpolitika.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.03.29. 22:54:41