horizon_zero_dawn_banner.png
  • darkSectorxxx #112
    IGN teszt:

    "Mint ahogy azt a stúdiótól megszokhattuk, a Horizon Zero Dawn egy meseszép játék. Persze nem volt ez kérdés eddig se, ám arra, hogy a tengernyi álleejtő játékbemutató videónál is szebb lesz, arra nem gondoltam. Napjainkban elég sokszor előfordul, hogy a játékból kiemelt videók köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, ráadásul a Guerilla maga is belefutott már hasonló fiaskóba az emlékezetes előre renderelt E3-mas Killzone 2 beharangozó kapcsán. Most azonban megnyugtatok mindenkit! Nem lettünk átverve, a Horizon: Zero Dawn pont úgy néz ki, mint az előzetes videókban, sőt, PS4 Pro gépen a 4K felbontásnak és a HDR-nek köszönhetően égbekiáltóan szebb a YouTube-on látottaknál.

    Egész egyszerűen hihetetlen, mire képes a Decima játékmotor. Nem véletlen, hogy Hideo Kojima is ezt választotta a Death Stranding életre keltéséhez. Soha egyetlen open world játék nem nézett ki még így: a Guerilla motorja földbe döngöli a The Witcher 3-mat, a Metal Gear Solid legutolsó részét, de fityiszt mutat a legtöbb nyitott világot mellőző programnak is. Meg merem kockáztatni, hogy sok tekintetben az Uncharted 4 képi világát is sikerült felülmúlniuk. Az, hogy maga a környezet részletgazdagabb és változatosabb, mint konkurensei, csak egy dolog, de hogy ezt a gyönyörű világot PS4-en 1080p-ben, míg Pro masinán checkerboarding eljárással felskálázott 4K-ban stabil 30 FPS-sel kelti életre a Decima engine, az példa nélkül áll. Mindehhez hozzájön, hogy a játék gyorsmentés funkciója, a játéktérből a térképre való váltás, a tárgylista kezelése mind egy szemvillanás alatt, reccenésmentesen zajlik, és még elhalálozásunkkor sem kell 10-15 másodpercnél többet várni a töltőképernyő előtt. Képi világ szempontjából tehát jelenleg nincs ehhez hasonló nyitott világú játék a földön, és a látottak alapján elképzelni sem tudom, hogy ezt idén bármi (legyen szó akár a Red Dead Redemption 2-ről) überelni fogja majd."


    Mondjuk én is észrevettem és szóvá tettem, hogy élőben valamiért sokkal jobb a hatás, mint a youtube videókban, bár ezt nem tudom mitől lehet (jó azt tudom, hogy youtube egy csöppnyit ront a minőségen).