• Tinman #9
    Ennyi marhaságot már rég olvastam.

    "Már sok éve csak játékosoknak éri meg bármit vásárolni"

    Nem. Pont, hogy az SSD-k árának csökkenésével, az Intel Pentium szériájával elképesztő mennyire remek PC-ket lehetett összehozni irodai és oktatási célokra is. A játékosoknak szánt hardverek pont, hogy felkúsztak az egekbe.

    "mert a csúcskategóriás videókártyák gyorsulásán kivül egyszerűen nincs fejlődés."

    Marhaság. Az van, hogy a GPU-k fejlődése nem elég gyors. Már 8k-ba tolná mindenki a gaminget, ha bírná az a szerencsétlen GPU... de nem bírja. Nézd meg Ci7-es proci mit csinál egy Witcher 3 alatt. Hát nincs rommá terhelve, bezzeg a GPU.
    A fejlődés másik nagy eredménye, hogy kommerszé váltak az SSD meghajtók. Az undorító, zajos, lassú merevlemezek helyett ma már egy olcsó irodai gépbe is alapvetés egy SSD és pattannak is programok, ahogy kell. A kijelzők fejlődése szintén jelentős. A FHD szépen lassan a múlt lesz... freesync, gsync, 4k, OLED. Ezek állnak jelenleg a tömeges elterjedés előtt.

    "Ha megnéz az ember egy 3 évvel ezelőtti processzort és egy mait, alig 30 százalékos"

    Erre hozz egy konkrét példát, mert elég hasraütés szaga van...

    "Sok ok vezetett ide, de leginkább az, hogy az Intel kinyírta az AMD-t"

    Ekkora fasságot már rég olvastam. Az AMD részvények kb. kilőttek a Ryzen bejelentésével és azok a procik kemények megszorongatják az Intel tökét.

    "a szoftvereseket se hagynám ki a buliból, hogy nem képesek olyan fejlesztésekre, amik szükségessé tennék a cserét."

    Lol. A szoftveresek a hardverek limitjeihez igazodva kell, hogy fejlesszenek. Mindig is erről volt szó sajnos... a designer megálmod valamit, a coder meg lehűti azzal, hogy ezt a jelenlegi vasak nem fogják tisztességesen megmozdítani és akkor jönnek a trükkök, meg a nyirbálás.