• kvp
    #26
    Igazabol csak gazdasagi korlatokar ertek el 4 Ghz-nel. Siman lehet 20 Ghz-es aramkoroket is gyartani. Valahol 30 es 300 Ghz kozott van az amikor a frekvencia mar az infravoros sugarzas tartomanyaba esik, tehat egyszeruen hove alakul a jel nagyresze. Viszont 2.4 Ghz folott mar a hoveszteseg, azaz tulajdonkeppen a fogyasztas az egyik legnagyobb akadaly. Jobb, de meg mindig szilicium felvezetokkel viszont meg fel lehet menni a 10-20 Ghz-es tartomanyba, csak a chipek kozott sem nagyon lehet rez, tehat mindent egybe kellene tokozni, amitol az egesz meg nehezebben hutheto.

    A pc-k dragulasanak fo oka az, hogy egyre kisebb a piac. Nem veletlen, hogy azok a pc-k, amik laptop vagy meginkabb tablet/telefon alkatreszekbol vannak (pl. bga-s memora az alaplapon, bga-s felforrasztott x86-os proci), azoknak az ara stagnal vagy tovabbra is esik. A jo hir, hogy teljesitmenyben ezek az olcso es kis pc-k kb. ugyanott vannak mint egy 3 vagy 6 eves desktop gep.

    Ahogy nonek az arak, ugy tovabb csokken a pc-s piac, amitol tovabb nonek az arak, mig vegul marad az uj mobil technologia desktop valtozata, azaz pici es olcso egybetokozott aramkorok, teljes pc-s funkcionalitassal, de kozel 0 bovithetoseggel. Cserebe viszont a szuksegtelen interface-ek elhagyasa miatt sokkal olcsobban, sokkal kisebb fogyasztassal sokkal nagyobb teljesitmeny erheto el.