• Kara kán
    #49
    A problémákra a megoldásokat csak a helyzet és a megoldási lehetőségek alapos elemzésével lehet megtalálni.
    A józan paraszti ész itt is segít.
    Vegyük sorra a hulladéktípusokat, mit mire lehet használni.
    Én most csak a háztartási szerves hulladékot veszem figyelembe, pontosabban az ételmaradványokat és ami belőlük lesz, a székletet és vizelet. Ezek most a szennyvíztisztítóba illetve a szemétlerakóba/-feldolgozóba mennek tetemes szállítási költségekkel.
    MONDOM A MEGOLDÁST:
    Teljesen felesleges ezeket kilométereket sétáltatni! Biogázfejlesztő telepeket kell építeni A HELYSZÍNEN!
    Minimum két-két biogázfejlesztő telep lenne minden lakóközösségben. Például, az Újpalota lakónegyedben, vagy a Gazdagréti lakótelepen, vagy a Pók utcai lakótelepen stb. stb. lenne minimum két, de akár 4-6 ilyen telep. Ez helyben feldolgozná a szarunkat, pisinket, ételmaradékainkat, és értékes biogázt termelne, felesleges lenne a gázimport Oroszországból meg akárhonnan. GONDOLJ BELE MENNYI VALUTÁT LEHETNE EZZEL MEGSPÓROLNI! Egy-egy telepet egy-két ember üzemeltetne (munkahelyteremtés). A központi szennyvíztisztító feleslegessé válna.
    Azért kellene minimum két telep minden lakóközösségben, mert ezeket ugye karbantartani, tisztítani kell, a keletkező komposztot el kell szállítani bizonyos időközönként.
    Mi e gondolkodás lényege?
    Autonóm kisközösségek, amelyek fűtése a nagy hálózatoktól függetlenül megoldható. Egy üzemzavar kis területre korlátozódik, bár, mivel eleve redundáns a rendszer, az ellátás folyamatossága nem lenne veszélyeztetve.
    Ez eddig érthető???

    - A másik a műanyag.
    Nemrég olvastam valahol, hogy műanyagból utakat lehet építeni egy szempillantás alatt.
    - A másik az üveg.
    Nemrég láttam a magyar köztévén, hogy darált majd habosított üvegből kiváló építőanyagot gyártanak ITT MAGYARORSZÁGON.
    - A másik a gumiabroncs.
    Ebből kiváló aszfalt készíthető, amely jól bírja a fagyás-kiolvadás ciklusokat. Zalaegerszeg környékén már építettek belőle egy kis útszakaszt.

    Soroljam tovább?


    Utoljára szerkesztette: Kara kán, 2017.02.18. 10:50:04