• NEXUS6
  #21
  Ez azért sok kérdést felvet.
  Először is kinek az ötlete ez a robotharcos?
  Hát szerintem általában marhára nem katonáké.
  Egy katona vállalja az önfeláldozást, ez része a hivatásnak. Szal korlátozzák jogaiban, ezért jobb helyeken kicsit több juttatást kap, mint hasonló melóért a civilek. De megvan az ami csak Dzsémsz Bondnak van, az az a Licence to kill is, amit azért mivel meg is tanítják erre, amikor a kiképzése végére ér nagyjból rájön, hogy ez nem jog, hanem inkább felelősség. Tudja mi az a fegveres harc, tudja mit kell csinálnia, szakember. Szal hogy meghal benn van a pakliban, ahogy pl a bányásznak is.

  Azonban minden egyes halott katona 17 szavatot jelent statisztikailag mínúszban, ez azért már egy több ezres veszteség esetén igen csak beolyásolja, mondjuk az elnökválasztás eredményeit. Szal, hogy kinek az ötlete, érdeke, az nyilvánvaló.

  Egy sima baka képességeihez képest a mai távirányítású robotok sehol sincsenek, merthogy kell mögé egy baka, aki távirányítja! Bizonyos spec feladatokat, tűzszerész, esetleg távirányítású lövészként, vagy málhacipelésre jó. És ennyi, ez azért nem ua. mint a Terminátor, azt lássuk már be. Az önállóan tevékenykedő robot olyan szinten sci-fi, hogy ezzel egyelőre szerintem még cikk szintjén sem kell foglalkozni.

  Szal az, amikor Afganisztánban, egy rajnak, vagy szakasznak kiadnak járörözési feladatot, hogy jópofizzanak a végrehajtás közben a falu vezetőivel, segítsék ki a cstornába esett kiskecsét, osszanak csokit a gyerkőcnek, és megfelelő hatékonysággal vegyék fel a harcot az ellenséges felkelőkkel nos ezt egyszerre még csak az ember tudja megoldani és várhatóan évtizedekig, vagy akár 100 évig ez így is lesz. Lehet csokiosztó automatát, fordítógépet, vagy taktikai robotot kifejleszteni, de egy sima alegység szintű járőrözést, ami azért nem a hadviselés csúcsát jelenti, nem tud kiváltani a gép. Egyelőre. Szorry!
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.02.15. 09:41:59