• jovokutato
    #19
    Ha ezzel a vietnami háborúra céloz,abban sincs igaza.
    Mert a politikusok miatt nem volt eredményes az amerikai légierő.
    Mikor a háború vége felé a politikusok megengedték a stratégiai légierőnek,hogy Észak-Vietnamot is bombázza,akkor tizenkét nap alatt megmutatták,hogy mire képesek.A tevékenységük miatt a Kínából érkező utánpótlás a korábbi töredékére esett vissza és megsemmisítették a vasúthálózatot és az ipari létesítményeket.
    Az északi vezetés pedig tudta,hogy a bombázásokat bármeddig tudták volna folytatni.
    Nem túlzás az a kijelentés,hogy a háborút lezáró békeszerződést a stratégiai légierő bombázta ki.

    Északnak meg gyakorlatilag nincs légiereje és a sok légvédelmi ágyú sem tudja megvédeni egy amerikai támadástól.
    Ma már hadihajókról és tengeralattjárókról indított manőverező robotrepülőkkel és harci gépekről indított hasonló fegyverekkel támadnának,a mélyen a föld alatt lévő célpontokat meg B-2-es stratégiai lopakodó bombázóról és B1B Lancer-ről indított nagy átütő erejű nehézbombákkal támadnák,sőt akár még ICBM hordozó tengeralattjáróról indított hagyományos töltetű ICBM-et is indíthatnak a mélyen a föld alatt lévő célpontok ellen.
    Az ICBM bevetése a röppálya és Kína közelsége miatt necces,de a kínai és az orosz riasztó-követő rendszer a röppálya alapján kiszámítja,hogy mi a célpont,de ha bevetik az amik,akkor szólnak Kínának és Oorszo.-nak,hogy hagyományos töltetű rakétát indítottak és Észak lesz a célpont.

    De Trump mintha azt üzenné Kínának,ha ő nem tesz semmit az északi fegyverkezés ellen,akkor az USA-nak nem marad más választása,mint egy nagyerejű megelőző csapás.
    A kínai vezetés számára Észak kínai megszállása lenne a kisebb rossz,mert ezzel három gondot is elhárítana:
    -a már Kína számára is veszélyes északi fegyverkezést
    -egy amerikai megelőző csapás utáni háborút,mely Észak egyértelmű vereségével végződne és így egy többpárti demokrácia jönne létre Kína közvetlen határa mellett.Ezt elkerülendő küldött anno egymillió katonát Koreába,mikor az amerikai csapatok megverték az északi erőket
    -a megszállással megszűnne az amerikai fegyverek egyre növekvő koncentrációjának oka a térségben.
    Ha pedig Észak kínai megszállása után is növeli a térségben az erőit az USA,akkor egyértelmű,hogy ez az erő már nem Észak,hanem Kína ellen irányul..
    Az viszont már egy egészen más helyzet...