• NEXUS6
    #11
    Tekintve, hogy a jelenlegi kóreai helyzet is erősen az 1 millió kínai önkéntes hatására jött létre az 50-es években, szerintem kijelenthetjük, hogy már most is kínai bábkormánynak tekinthető az É-kóreai. ;)
    Szerintem amit csinál tökre megfelel és valszeg nagyvonalakban egyeztetett is a kínai elképzelésekkel, gyak ők Kína harcikutyája, rajtuk keresztül fenyegeti katonailag Kína indirektben amerikát, így nekik nem kell nyilvánosan.

    Trump meg eddig csak twitterelt és soha sem lőtt. Lehet, hogy szóban, a választások alatt sok mindenről mondott elég érdekes dolgokat, de láthatólag az elmúlt pár hétben inkább a régi amerikai külpolitika folytatását csinálja, mint valami teljesen újat.

    Irán, mindíg is a bögyükben volt (a szövetséges Szaúd-Arábiai is tüzeli ellenük), most kicsit szigorúbban néznek rájuk is, de a 40 éve tartó szitu semmit nem változott.
    Obama nem twitterelt a kínaiaknak, hanem folyamatosan hajókat repülőket küldözgetett a Dél-Kínai tengerre a mesterséges szigetekhez, hogy ő lexarja, hogy mit csinálnak ott a kínaiak. Trump jelzéseket küld, de egyelőre sok változás ott sincs, nem vonult fel egy egész flotta arrafelé.
    Castro meghalt, most kicsit erősebb fellépéssel lehet a vezetést a simogatás után rávenni, hogy gyakorlatban is változtassanak a kubai helyzeten, mert különben marad minden a régiben.
    Oroszország felé megmondta, hogy addig nincs szó a szankciók felfüggesztéséről, amíg nem mennek ki a Krím-félszigetről, mert tök mindegy mennyit jópofiztak egymás felé a sajtóban Ő meg Putyin.

    Szal nekem NEM úgy tűnik, hogy
    1. túl nagy változás lenne az USA külpolitikájában,
    2. Trump valóban egy féleszű tahó lenne, aki elefántkén nyomul a politika porcelánboltjában, bármit is remélt a libsi sajtó, vagy épp Trump hívei.

    Választási kampánynak vége, mindenki foglalkozzon végre a saját dolgával, hagyjuk hogy Trump is azt tegye.