• CsZ
  #25
  "A mosogep nem a megbizhatosag/biztonsag szempontjabol kerult elo, hanem a kollega az iranyu megjegyzesere, hogy mi f.sznak a robot sofor, arra van az ember, hogy vezessen."
  Hát lehet, hogy azért került elő példaként a mosógép, de mint kifejtettem egyelőre elég sánta egy példa. Akkor lenne megfelelő a párhuzam, ha a robotsofőrre úgy bízhatnám a utazást, mint a mosógépre a mosást. Akkor valóban számon lehetne kérni, hogy a maradiak miért nem bíznak a megoldásban, miért akarnak még mindig kézzel vezetni. De ettől messze vagyunk. A személyeskedést meg szerintem hagyjuk.

  "sarkitas, csak epp a masik iranyba"
  Ezzel nem értek egyet. Ez a szerkezet, ideális körülmények között, a teljes figyelmem mellett képes ideiglenesen irányítani az autót. Lehet azon vitatkozni, hogy a "tempomat"-e a megfelelő kifejezés, de használják a "távolságtartó tempomat"-ot is az adaptív sebességtartó rendszerre. Ilyen alapon ez lehet "okos tempomat", mert ez még magától kanyarodik is, sőt a táblákat is felismeri, és majd még fog tudni mást is: de egyelőre nem tud.
  Önvezetésről akkor beszélhetünk, ha nem kell ember a kocsiba.
  És sok tiltakozó csak az ellen emel szót, hogy ezt ne az éles terepen, a bicikliző gyerekeink között teszteljék ki. Hogy a példánál maradjunk: ne az én ruháimat tegyék a teszt mosógépbe.