• Tinman #44
    Na még egy személyeskedő szakbarbár. Szedd össze magad pls... segítek is:

    "EMBER KÉSZÍT PROGRAM/SZOFTVER, ELEKTRONIKA,SZENZOROK azt bezzeg tökéletesnek titulálod"

    Ki írt itt ilyet? Az ember tervezi és 32423423x le lesz tesztelve mielőtt kiengedi az útra, már most kismillió teszten vannak túl... pontosan azért, mert ember készítette, méghozzá olyanok, akik hibáznak!

    Teljesen összekevered az alapvető fogalmakat! Az önvezető autó reakció és helyzetfelismerő képességéről van szó, te meg behozod ide a szoftver és hw tervezés kérdését. Megsúgom neked, hogy előbbi esetben ezredmásodpercek alatt kell döntést hozni, míg a sw és hw tervezéskor ÉVEK vannak rá!

    "mert már én érzem kellemetlenül magam helyetted"

    Jól érzed, ekkora baromságot már rég olvastam... ezredmásodpercek vs. évek :-DDD

    "a google is kihátrált mögüle, pedig az ha valamiben lát pénzt......ez is mindent elmond."

    Az a google, amelyik okosszemüvegekkel akarta letarolni a piacot, meg a Google+, Google Lively, Google Answers, Google Print Ads and Google Radio Ads, Dodgeball, Jaiku, Google Notebook and Shared Stuff, Google Buzz, a wiki-féle alternatívák, Google Video, Google Wave, Picasa? Ez tényleg sokat elmond... többek között a tájékozatlanságod szintjéről is.

    "Ember alkotta elektronikus szerkezett, ember alkotta OS-el !!!!! ez magában agyhalál"

    Már beállt? Jó szóljá', akkor nem gépelek itt feleslegesen. A rekordot asszem egy pár éve lekapcsolt NetWare szerver tartja 16 év uptime-al. Nekünk is van olyan szerverünk, sőt routerünk is, mely több éve üzemel és ez abs. általános dolog. Az, hogy te nem hallottál róla, nos az talán az általad gyakran emlegetett "pár elemi" hiánya. De erről nem mi tehetünk, így ezt nem rajtunk kéne leverned. Soha sem késő...

    "hekkelhetőségről nem is beszéltem"

    Minden hekkelhető. A google is csak k. nehezen. Ez legyen az IT bizt. felelősök dolga, akik majd tanulni fognak a hibákból és egyre jobbá és jobbá teszik a járműveket. Az megvan, hogy az ezeröcsi is hekkelhető? Hekkelték is keményen feszítővassal és vitték a cigók, mint huzat. Ennél egyszerűbb hekkelést nehéz elképzelni és a középkori lovagoknak is néha elhekkelték a lovukat... ez egy ilyen szakma.

    "az országok 90%-ka rossz úttal és felfestésekkel, kitáblázásokkal rendelkezik (főleg falvak,kis városok,tanyák....és akkor még kisem térek kisebb mediterrán falvak útvesztőire,labirintusaira.....és a 3. világ országait még meg sem említettem."

    Teljesen életszerű, hogy a 3. világbeli kongóinak majd az lesz a legnagyobb problémája, hogy az önvezető autó látja-e a szarból összetákolt kunyhón a "vigyázz éles kanyar" táblát. Szó nincs erről. Itt a fejlett országok közlekedésének egy magasabb szintre emeléséről van szó... de még csak nem is Szerbiáról vagy Ukrajnáról beszélünk, hanem elsősorban olyan országokról, ahol nem lopják el a STOP táblát csak azért, mert fémből van és eladható.

    "Felfogod azt épp ésszel, hogy elég nagy részét feléltük környezetünknek?????"

    Én igen, de hogy jön ez ide? Semmi köze az önvezető autók elterjedésének ahhoz, hogy a világ fele döglődik. OFF TOPIK!

    "AKi nem akar vezetni használjon taxit,telekocsit,buszt,IC-t, STB bármit milliárd lehetőség van"

    Fel kéne fognod, hogy nem a te és az én nevetséges bérem az univerzális, mindenkire érvényes etalon. Ébredj fel és lásd be, hogy vannak emberek akik nálad jóval magasabb életszínvonalon élnek és nem gond nekik megvenni egy Teslát és nem lesz gond nekik majd megvenni egy full önvezető autót. Itt egyelőre erről van szó, egészen addig, míg olyan tömegtermék nem lesz, mint egy Suzuki Swift.
    Pontosan arról van szó, hogy jön most egy átmeneti időszak, amikor önvezető autók is bekerülhetnek már a forgalomba...

    "Buszok lehet lesznek autómaták, kötött pályán, de ugyanúgy kell rá egy ember ellenőrizni, mint egy sofőr (adva van a xarnak egy nagypofon :D ) ."

    Te... a busz kötött pályán az nem villamos/metro/vonat? Kiindulásnak egy kis olvasnivaló.

    "Ha pedig a humán közlekedést akarjuk biztonságosabbá tenni, ahhoz nem buta robotok kellenek,"

    Buta robot? Az milyen? Csak azért mert nem kell egy önvezető autónak fejből megmondania, hogy mikor született Károli Gáspár, de, hogy gyorsabban lereagál egy kiugró vadat, mint te vagy bármelyik ember az k. élet!

    Ismerkedjetek... és ez még csak egy gagyi, mondhatni 1. generációs önvezető vacak:


    "JA ÉS NORMÁLISABB úthálózat"

    Az előbb pont erről regéltél, hogy ez utópia... akkor mégiscsak kéne nekünk embereknek is, nem csak a "buta robotoknak". Egy nagy ösztönzője lehet az úthálózat minőségének javításában pontosan az önvezető autók elterjedése.