dyra#24
"Rém egyszerű: Mindenki alkalmatlan, mert ember." Ez egy baromság. Több millió ember vezet baleset és problémamentesen évtizedek óta. Meg kell mondjam neked ez nem véletlen. Ezen emberek nagy többségére jellemző a megfontolt vezetés. Betartják a szabályokat és felelősen állnak a dologhoz. Attól, hogy ember vagy nem vagy alkalmatlan a vezetésre. Vannak emberek akik igen. De mindenkiről ezt kijelenteni mikor statisztikailag is bizonyítható, hogy az emberek igen nagy része baleset és problémamentesen vezet meglehetős nagy túlmondás szerintem.
Személy szerint nem látom értelmét az önvezető autónak. Ha valaki így akar utazni menjen vonattal vagy találjanak fel újabb eszközöket. Én inkább abban látnám a jövőt, hogy nagyon komoly vezetés rásegítő rendszereket üzemelnek be amik segítik a sofőrt. PL vészfékezésnél vagy parkolásnál, elalvásfigyelő rendszerek stb..
De az önvezetés szerintem egy elhibázott koncepció csodálkoznék ha valaha a mostani utakon ez megvalósulna. Autópályák oké az könnyű terep, de a mellékutak és városok a számítógépeket sokszor megoldhatatlan helyzet elé fogják állítani.