• RedRiot
    #156
    Igaz hogy a generátor nem tud olyan karakteres pályákat alkotni mint pl. Bidno Moorland vagy Pomona Ékrixi, de jobb mint amire számítottam. Egy valami nem tetszett, hogy volt olyan hogy egy stage-en belül is megismétlődött ugyanaz a kanyarkombináció! Ezt azért ki kellene küszöbölni egy peccsel mert nagyon fura érzés volt, mintha valami körpályára tévedtem volna.

    Először kicsit fura volt az irányítás, de kb. egy szűk óra alatt belerázódtam. Igaz nem váltogattam össze-vissza az autókat hanem amióta megvettem a Delta Integrale-t használom.
    A fizika egyelőre nagyon tetszik, ami szerintem sokat javult a Dirt-hez képest:
    -az autó fékezés közbeni viselkedése. A Dirt-ben könnyebb volt egy jól időzített fékezéssel menteni a zűrösebb helyzeteket, itt viszont komplikáltabb a dolog. Többször előfordult hogy túl hirtelen fékezésre megpördült az autó.
    -Különösen az ausztrál pályákon érződött a száraz és a nedves út közötti különbség. A hangok, a látvány, az autó "kóválygósabb" mozgása visszaadták a sáros/taknyos fílinget. (Nagyon ritkán vezetek offroad, de pár hónapja volt egy eset mikor sáros/kavicsos úton kellett vezetnem, és játék közben egyből beugrott ennek az élménynek az emléke. Ilyen kis finom csúszkálások. )
    -Ütközési fizika, sérülések: az útról lesodródások, padkának ütközések, egy kerékkel nedves fűre csúszások igazibbnak érződnek, és a sérülések is realisztikusabbak. Törékenyebbek lettek az autók, úgy érzem.

    Javultak a hangok is: a már említett Delta Integrale is élethűbben szól, a másik amibe beleszaladtam az az Opel Manta: beszarás ahogy hörög gázelvételkor, még a kipufogódobot is látni lehet ahogy megremeg. Az Opelnél volt az is hogy mikor harmadikban akartam elindulni elkezdett dadogni a motor - nem emlékszem hogy a Dirt Rallyban hasonló lett volna.

    A grafika: XBOX-on játszom, így nem biztos hogy minden verzióra mérvadó, de a bevilágítás és a shaderek szebbek, jobban visszaadják a napszakot, időjárási körülményeket.

    Szóval én csak arra bíztatnék mindenkit hogy adjon egy kis időt a játéknak, mert ez kicsit többnek tűnik mint egy Dirt Rally + random pályagenerátor.