• defiant9
    #7
    "Ha két égitest között nincs sebességkülönbség, akkor nem is közeledik egymáshoz, pályán van. Ez asztrofizikai egyszeregy."
    Ezt írtam: "A találkozás pillanatában nem lenne sebességkülönbség" Ugye érezzük hogy ezt nem azt jelenti hogy a találkozás előtt ne lehetne.
    Nézd meg ezt pl:
    Asteroid Discovery From 1980 - 2010
    '88 legvégén van egy sárga amit a Föld fogott meg és lassított vissza, egész sokáig együtt mozogtunk vele. Ha ennek még nagyobb a sebessége, viszont még közelebbi keresztező pályán haladt volna és jobban bekerül a Föld gravitációs terébe, akkor azt is ugyanúgy megfogtuk volna.

    "Ha lassítasz, akkor gyorsulsz..."
    Jaja, nyomod a féket és gyorsulsz, persze nevezhetjük gyorsulásnak csak negatív előjelű, a lényeg hogy csökken a kezdeti sebesség. Jé mik vannak ugye...

    "A Szahara több szuverén állam tulajdona, te nem tehetsz meg akármit ott. Ne birkázz, hanem tanulj, te kis szarházi."
    Ki mondta hogy én akarok ott tenni valamit? Egy űrprogram keretében valamelyik együttműködő szaharai állam vállalná hogy az ő homokján lenne a landolási pont. Ettől még az alapállítás igaz hogy a Szaharában lenne, minek kellett volna megneveznem hogy mondjuk Algéria vagy Líbia lenne az, teljesen irreleváns. Rossz szokásodhoz híven Te hoztad elő hogy szalmabábot gyárts belőle amibe aztán már bele tudsz kötni.