Final Fantasy XV
-
Hát most lehet mások a falra kennek, meg biztos szarul hangzik valakiknek, de.
Most eddig a részig, ami a 2. tomb vége.
Röviden igazából amik nem annyira tetszenek (azon kívül amiket eddig már kibeszéltünk, egy karakter , summonok, hiszen ezeken már úgysem tud változtatni senki):
Amiket nem szeretek:
- folyamat futkosés, kocsikázás (a régi részekben valahogy a 2 akció közti botorkálást nem éreztem ilyen lelketlennek, ilyen üresnek, érdektelennek)
- a töltési idők.... ha éppen meghalok nagyon sokat kell várni
- a harc egyelőre nekem 2-3 gomb nyomogatásából áll, ami nekem picit monotonnak tűnik (bár ez a demoból világos volt)
- eddig persze nem mentem olyan túl sokat, de kevés az átvezető meg hasonló, ami azért lehetne több is a játékban.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Konkrétan volt olyan hogy egy átvezető után amikor beszéltem Dino-val megkért hogy menjek el neki egy kőért.
Eddig oké!
Fogtam magam elfutpttam a kocsiig, a kocsi elvitt a helyszínig, a helyszínen még 1 km futás, egy mardárhoz, ami elrepül, mögötte felszedek a földröl egy fényes valamit, vissza a kocsihoz, vissza dino-hoz, Dino-val utána megint beszélek, átvezető, aztán duma és futás és utána leverek 6-7 kis katonát, futás futás futás, átvezető, megint kocsizás meg futás....egészen a sírig, itt kis átvezető, futás futás, még 1 tomb amiben sik buta egyhangú folyosókon keresztül a végére csak egy fél perces interakció, és futás ki vissza a kövi célponthoz....
Amit leírtam itt az saccra 1 óra volt szerintem, bár nekem többnek tűnt. És közbe ugye a harc sem túlságosan dobja fel a játékmenetet, azt sem látom sokszor a kavargásban ki kit üt meg mivan tiszta ész nélküli ütöm-vágom a harc... lehet régen valakinek ez a körös rendszer nem volt jó, de nekem valahogy átláthatóbb volt kicsit.
- ja és pl nekem furcsa hogy a harcból nem kapok gil-t.
- részben ezeket is feleslegesnek tartom, hogy tankolgassam a kocsit.
Persze ez még a játék eleje, csak valahogy a régebbi részekben jobban éreztem azt hogy pörög a játék és télleg halad a story....
Egyszer a Horizon előtt végigtolom, de nekem ez annyira már nem tetszik, hogy majd a végén elmélyedjek benne, legalábbis a végére nem hiszem hogy kedvet kapok a NG+-ra vagy kimaxolni a karaktereket...