Egosoft X4
  • RJoco
    Ez a mai nap igazán katasztrofálisra sikeredett.

Akartam fogni magamnak egy csörgőt. Annyira szeretem.
    Gondoltam rámegyek a FAF csörgőjére. Valamiért úgy gondoltam, hogy ez egy olyan kalóz frakció, mint az SCA. Hát nem. Ezt jól el is csesztem.
    Mondjuk elsőre nem is lett volna gond. Megvolt az áldozat, leamortizáltam ahogy kell, már kiadtam a foglaló hajónak a parancsot, erre jött egy terrán hordozó és szétlőtte. Hű, de nagyon mérges voltam.
    Nem akkora baj (gondaltam én), nem sokra rá találtam egy másikat. Ezt is előkészítettem, már csak a foglaló hajóra kellett várni. Erre feltűnik egy köcsög ázgárd és egy lövéssel elintézi.
    Na annyira mérges lettem, hogy elkezdtem elfoglalni az ázgárdot. Elő is készítettem, csak azt az apróságot nem vettem figyelembe, hogy tele van katonával. Nem gyenge katonával. Átküldtem a majd 200-as osztagot. Úgy 10 katonát tudtak talán elintézni, kipurcant mind. Jó, akkor feltankoljuk a csapatszállítót új sereggel. Közben persze a terrán repu minden egyes hajtóműkilövésnél szépen csökkent.
    És megjelent még egy csörgő a FAF-tól. És mi volt a célja? Na ná, hogy az ázgárdot lelőni. Úgyhogy nekiestem annak is, bár már tudtam, hogy csökken a FAF repu, szóval nem lesz túl jó vége. De semmiképp sem akartam az ázgárd közelébe engedni. És az ázgárd fő fegyvereit meghagytam, meg ugye ott a sínágyú, amiről fogalmam nincs, hogyan is kéne elpusztítani.
    A csörgőnek kisebb volt a legénysége, így inkább azt akartam elfoglalni. Sokkal reálisabbnak tűnt. Viszont így a két hajót egymástól távol kellett tartanom. Egyenesen lefele ívelő reputendencia következett.
    Mire a foglalóm valahova a közelbe ért volna, már csak a kapitány maradt a csörgőn, úgyhogy átküldem a saját hajómról egy katonát, mert gyalázat, ahogy az a hajó pozícióba áll.
    Meg is lett a csörgő. Közben néhány FAF nekiesett az ázgárdnak, ami egyszer csak kékre váltott ekkor. Dejó! Tőle már nem kell tartanom. Sőt, a kis FAF vackokat le is szedtem neki, mivel nem volt fegyvere és pajzsa. De aztán hirtelen lett.
    Egy FAF Balaur-ból ki is ugrott a pilóta, amit gyorsan el is foglaltam.
    A foglaló hajórol átküldtem néhány embert a csörgőre javításnak, meg néhány javító drónt is. Na ezzel olyan kálváriát indítottam, hogy a Balaur-ra nem volt hajlandó átküldeni a személyzetet azonnal. Arra járt egy FAF Asp és kilőtte. Hatalmas csalódás....
    A FAF-fal -20 lettem, a terrán meg éppen megállt 11-nél. Mindezt egy csörgőért. Amiért senki nem fizet annyit sem, mint egy főnixért.
    A foglaló hajót meg asszem le kell cserélnem, mert ez így nagyon gáz.