Egosoft X4
  • RJoco
    Hogy én mit nem olvastam a neten.
    Rákerestem az állomás építős feladatokra, hogyan is számolódik a fizetség.
    Elvileg kiperkálja a területdíjat, az építőanyag árát átlagáron és ehhez az utóbbihoz csapja hozzá a +50%-ot. Mindegy, hogy honnan, mennyiért viszem a cuccot, a lényeg, hogy csak átlagárat számol. Vagyis, ha a legmagasabb áron veszem a cuccot, akkor ingyen dolgoztam.
    Arra nem találtam választ, hogy hogyan tudom az 50%-ot kimaxolni. Az a rész nem volt egyértelmű.

Viszont ami sokkal érdekesebb, hogy egy ilyen feladattal nagyon durván meg tudja magát szedni az ember. Ugyanis, ha elkészültek a feladathoz szükséges modulok, akkor a feladat elfogadott. Viszont, ha én még egyéb extra modulokat teszek az állomáshoz, akkor az ott lévő építő tovább dolgozik és az NPC tovább építi az állomást. Akár a teljes területet is kihasználhatom. Ennek ugye az az előnye, hogy az alapanyagot szállíthatom és, ha üzembe állnak a modulok, akkor oda is szállíthatom az árut. Ha elég nagy raktárat csinálok, akkor nagyon sok árut szállíthatok max áron. De akár bányászokat is kiszolgálhat, ha olyan modulok épülnek. Hajógyárat is fel lehet építettni így az NPC-vel, ha belefér a helybe.
    Persze arra érdemes figyelni, hogy, ha túl nagy az állomás, akkor pont az lesz a környékén, mint a sajátunk esetén. Durva FPS esés.
    Emellett célszerű akkor már a sajátunk közelében csinálni, hogy minél kevesebb idő menjen el a szállítással.
    Ha rakétavédelemmel látjuk el az állomást, akkor az ahhoz kellő anyagokra mindig szüksége lesz. Ha az állomás ellenséges terület közelében van, akkor meg főleg.

Sosem gondoltam volna, hogy erre is lehet használni az ilyen feladatokat.