Egosoft X4
-
Ez a kis Xenon csónak egyszerűen ott hevert az űrben. Nem is értem, de nem tudtam otthagyni.
Kicsit meg is kellett küzdenem érte, mert a rendszerben lévő xenonok jöttek rám.
Ennek örömére lett még egy PE-m. Ki is próbáltam a személyzetküldést. A hajómról áthelyeztem egyet a PE-re. Aztán kiadtam a parancsot, hogy menjen az EQ-ba. Egy darabig nem történt semmi. Meg sem moccant. Bár a felkiáltójel eltűnt. Aztán egyszer csak elindult. Neki egy aszteroidába vájt Xenon állomásnak. Ott jól be is ragadt. Nekem kellett kiszednem.
A lényeg, ha kiadok egy hajómnak egy parancsot, akkor azt azonnal teljesíti, vagyis azonnal nekiered. De itt várni kellett.
Ezért mondom, hogy nem azonnali az átküldés.
Mivel beragadt az állomásba, de nem bugosan, csak úgy bénán, kiadtam neki a parancsot, hogy kövessen engem. Persze ez sem segített, ezért átszálltam, kiszedtem, visszaültem a H-ba (ez az a szép fehér romboló a képen), töröltem a PE hozzárendelést és parancsait, majd megint elküldtem az EQ-ba. Nem is volt gond, azonnal indult a hajó.
Számomra ez is azt jelenti, hogy nem azonnali az átszállás.
Az egyik split rendszerben szemtanúja lehettem, hogyan harcol a csörgőkígyó a behemóttal. Rettenetesen bénán. Amíg szemből mentek egymásnak, addig a behemót a plazma ágyúkkal és talán az elülső fegyókkal leszedte a csörgő pajzsát és félig a hull-t is. Úgy, hogy csak 1 L-es torony volt rajta a kettő helyett.
A behemót pajzsa meg sem rezdült, pedig lőtte a csörgő a fő ágyúkkal is, meg a pulzus nagy tornyokkal. A kis tornyok neutron gatlingok lehettek, azzal is lőtte.
Miután így egymásnak rontottak, jött a keringőzés, úgyhogy a fő fegyverek már nem számítottak. Nagyon bénán lőtt mind a kettő. Rettenet volt nézni is.
Aztán észrevettem, hogy a rendszerem egyik kapujánál egy rahedli kha`ak lövi egy bányászom. Mindjárt oda is irányítottam a behemótom, meg a H-t és én is útnak indultam. Megérkezve olyan sereg támadt rám, hogy iszkiri volt. Ide-oda repkedve a hajóim körül szépen visszatöltött az első hullám által lemerült pajzs, aztán tolatva szépen egyesével le tudtam őket szedegetni. Bár így is párszor azért meg kellett lépnem. Ilyen szempontból ezek a hidrán lévő ágyúk nagyon brutálak. Ha betalál mind a 4 lövedék, akkor 1 lövés, 1 kha`ak.
Végül nyugalom lett a rendszerben. Egy argon behemót is besegített egy kicsit, valamikor.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2024.08.07. 19:15:21