Egosoft X4
-
Nálam ezért van a "nincs kompromisszum" szabály.
Párszor már megjártam és többe került, mintha elsőre azt veszem, amit akartam. De az új prociknál nem kérdéses, hogy nem kell a 9950X. Ahogy az sem, hogy 5090-et sem akarok majd, szerintem. Egyszerűen nem lesz meg az az előnyük, hogy megérje. Legalábbis az eddigi tapasztalatok alapján. De majd meglátom a tesztek után.
Kegyetlenül kihasználom a visszaküldési lehetőséget. Nemrég 4 VGA is volt nálam ugyanattól az eladótól. A legolcsóbbat akartam, de a 4-ből a legdrágább tudta, ami nekem kellett. Így az lett, a többit visszaküldtem.
Azóta sokkal jobban mennek a videóid lejátszása. Nem akadozik 4K-n. Sőt, a 2x gyorsítás is általában gond nélkül megy.
A monitornál sem volt másképp. Egy olcsót akartam, aztán egy kétszer olyan drága lett. Harmadszorra.
A 7.1 tapaszt már egy ideje tesztelgetik a bétások. Félek tőle, hogy az új játékomban eltolnak vele valamit. Mert javulásról eddig nem beszélhetünk, pedig a terránok bejövetele óta nem igazán toltam. Az meg nem mostanában volt. És hol van még a birodalmam, a több száz hajóval?
Új fajt talán már nem tesznek be. Bent van mindegyik régi. Inkább csak újabb társaságokat hoznak, mint a VIG, meg RIP. Legalábbis szerintem. Az új fajhoz egy komplett hajóarmada is tartozna. Ehhez képest ennél a DLC-nél van kb. 2 vagy 3 új hajó?
A boron hajók jól néznek ki, de a fejlesztéssel nem vacakoltak már. Más fajokkal nem variálható. A terrán még igen. De épp a minap néztem, hogy az MK2 pajzsgenerátor gyengébb, mint a teladi, viszont jó drága. Az MK3 már szépet dob, pl. a Behemot-nál 200kMJ pajzs lenne, szemben a 150kMJ körülivel. Viszont csaknem 4 misi, míg így volt 500k körül.
Persze, ha meglesznek a gyártó modulok az állomásra, akkor ezzel már nem lesz gond. Addig viszont nem mindegy.
Az Astridot is olyan jól megcsinálták, hogy hiába van legénység, senki nem ül mellettem a székekben. És senkit nem is látni a hajón.
A másodikat még el is kell foglalnom. Most, hogy ismét "jóban" lettem a VIG-gel, talán nem lőnek le. Legalábbis nem rontanak nekem azonnal.