Egosoft X4
-
Na jó, ez így elég érdekes volt.
Vettem egy Behemot E-t, mert másnál még nem tudok csatahajót venni.
Feltuningoltam a fegyverzetet is, bár csak a kettes fokozaton, mert a hármas nem elérhető.
Aztán nekimentem az állomásnak.
Ugye van az a mondás, hogy sok lúd disznót győz. Pont így is történt. Kétszer próbáltam, de nem jött össze.
Harmadszorra beküldtem a hajót nélkülem. Így sem jött össze. Nem is vártam mondjuk túl sokat.
Úgyhogy inkább elküldtem a HQ-mhoz, mert legalább 3 Behemot kellene, hogy lelőjem az állomást, mielőtt kilövik őket. Legalábbis ennyivel számolok, tekintve, hogy milyen jó az gépi irányítás.
Ezt a veszteséget meg nem akartam most elkönyvelni.
Úgyhogy vártam az Astridban a következő Tide-ot, mikor egyszer csak jön egy üzi a VIG-től, hogy eleget büntettek, visszaállítják a viszonyt. Így most -3, mert a jeladós állomásnál nézelődésnél és fekete doboz gyűjtögetésnél lelőttem egy kis vackot. Még jó, hogy a másik kettőt nem lőttem le.
Szóval megint minden rendben és mondhatni, hogy nem tettem semmit. Vajon a 15 misit sem kellett volna perkáln? Már mindegy. Legalább lett egy csatahajóm is a HQ védelmére, ha esetleg megint betalálna egy K. Vagy I.
Ami nagyon zavaró és igazán megcsinálhatták volna, az a Tide ciklusidejének a mutatása. Vagy legalább a leírásba beletehették volna.
Úgy néz ki, hogy a 1:10 perc körül van a ciklusidő két kitörés között. +1, 2 perc esetleg. A SETA lehet, hogy kicsit megborítja a számolást. De szerencsére SETA-val rövidíthető és a játékidő is gyorsabban ketyeg SETA-val. Vagyis annak a figyelésével tudom, hogy mikor kell az Astriddal az anomáliához mennem.
Így ebben az 1 órában nem kell SETA-val várnom, építhetem a kapcsolataim és gyűjthetek máshol is lét.