Egosoft X4
  • RJoco
    Lehet, hogy nálam ez a gond.
    Ha már megvettem a hatalmas területet, miért ne akarnám kihasználni? A hajógyárhoz nem csak a hajtó gyártásához szükséges részek kellenek, hanem rabszolgák is. Így kerül rá lakómodul és minden ahhoz, hogy szaporodjanak.
    Emellett, ha már gyárt mindenfélét, mert a hajókhoz majdnem minden kell, akkor ráakasztok még néhágy modult, hogy gyártson nekem olyat, amiből állomás lesz. Így a leggyorsabb bővítési forma, ha ezt a komplexet bővítem, hiszen minden megvan hozzá. Vagyis nem egy fajta hajót fog gyártani egy dokkban, hanem lesz rajta minden fajta hajóhoz gyártó dokk. És nem is egy.
    A tervezésnél, ha jól emlékszem, akkor kapásból két XL-t és 3 L-t tettem le az egyiknél. A kisebb hajóknál annyira nem lényeg, mert ott egyszerre sok gyártódhat. De azért abból is van pár. Javító dokkot meg nem szoktam lerakni, mert nem látom értelmét. A gyártó tud javítani is. De általában erre nincs szükség, mert harc során a legtöbb hajó eldurran.
    Persze egy ilyen állomáshoz kellenek bányászok is. Anno úgy indult, hogy 100 M-es. 50 kavicsra, 50 gázra. De nagyon elkezdték fogyasztani őket a Kha`ak-ok. És elcseszték az AI-t (vagy nálam csesződött csak el), így már nem menekültek úgy el, mint korábban. Mindig visszamentek kipukkadni. Már volt kapacitásom, így lett 50 L-es kavicsra és 50 L-es gázra. Aztán azóta szerintem még hozzáadtam párat, mert kellettek.

A terránoknál csináltam olyat, hogy az EC gyár a Merkúrnál van, mert ott olyan szorzó van rá, hogy ihaj, míg a hajógyár talán a Szaturnusznál van. A bányászok meg lejárnak valahova alulra kavicsot szedni.
    De mivel bejött ez is, a meglévő komplexre is elkezdtem felhúzni a terrán modulokat. Legalábbis az egyikre. Aztán elfogyott a lendület és már nagyon rég nem játszottam vele. Ezért is várom az új kiegészítőt. Akkor nekiállok a nulláról. Kíváncsi vagyok, így hogyan alakul az univerzum. Minden fajnak ugyan annyi ideje lesz a fejlődésre és terjeszkedésre, nem úgy, mint mikor bejön egy DLC és az adott fajnak csak pár dolga van, aztán éljen túl, közben meg fejlődjön.