Egosoft X4
  • RJoco
    Legfelső SSD.
    Én nem tudom, hogy mi van ott, de valami nagyon nem kerek.
    Nekem vertikális tartóm van a VGA-hoz. Vagyis az SSD-hez nem fújhatna semmi levegőt, mégis melegszik, mikor játszom.
    Nem tudom honnan kerül oda annyi meleg.
    Ráadásul nem is arról az SSD-ről megy a rendszer vagy a játék, hanem egy másikról. Szóval nincs is használatban. Ennek ellenére melegszik.
    Amúgy kapni olyan lapot, ahol nem a procihoz legközelebbi foglalat a leggyorsabb. PCX-es videóban láttam, oda is figyeltek rá, hogy jó helyre kerüljön a gyors SSD.
    Én viszont jelenleg Sata3-as SSD-ről futtatok mindent. 4 TB.
    Az nvme SSD 2 TB, de csak 21 százalékos. Bár szerintem még nagyon sokáig nem lenne vele gond, azért nagyon fontos adatot nem bízok rá. Átmeneti tároló, játékvideók készítésére van benn.

Én is porvédett házakat használok. Söpörni nem szoktam. Ahhoz amúgy is megfelelő kefe kell. A porszívózást senkinek nem szoktam javasolni (tudom, most nem volt téma, de egy korábbi hsz-ben meg lett említve). A volt kollégám tönkretette a macbookját egy ilyen takarítás alkalmával. Levegő és teljesen jó vagyok. A ventiket meg mindig valamivel kitámasztom. Nem jó, ha túlpörögnek. Zajosak lesznek. Régen nem tudtam, aztán nem értettem, hogy miért lett egyszer csak olyan zajos a gép.

A külső hűtőt én sem úgy értettem. Bár télen nem hülyeség úgy érteni. Sőt, a napokban eszembe jutott, hogy villanybojler elé is lehetne kötni egy másik bojlert és hőátadásos módszerrel hűteni a gépet és előfűteni a rendes bojlernek. Mekkora lenne már... Nem veszne kárba az a sok meleg. Mint elektromos autónál, ahogy nem vész kárba a fékezés, mert visszatölt.

Nem csináltál képet a helyzetről?
    Olvastam, hogy nem jó összerakni az alut a rézzel, de nem igazán vágom, hogy miért.
    Ilyen szempontból tényleg nem tartom bulinak az építést. Mire összelegozóm az oldalakról ami kell. Egyáltalán megismerkedni a lehetőségekkel, gyártókkal és termékeikkel. Elég durva. Már próbálkoztam vele, aztán gyorsan bezártam az összes oldalt, mert hirtelen sok lett az infó.