Egosoft X4
  • RJoco
    Ilyen regények szerintem a játékról sosem készültek itt.

Én laikusként úgy látom, hogy sebesség, tömeg a fontos tényezők.
    Minél gyorsabban viszi el a folyadék a meleget a procitól, annál hamarabb kerül a helyére hidegebb folyadék.
    Minél több folyadék van a rendszerben, annál több idő felfűteni, így tovább csordogálhat hűvösebb folyadék a procihoz.
    Persze a folyadék hűtése is fontos.

Én eddig csak AIO-kat vettem. Gondoltam már épített vízre. Nem is annyira a hatékonységa miatt, hanem, mert buli megépíteni. De még nem jutottam odáig.
    Az első AIO-m 5 évig jól működött. Aztán procit cseréltem és gondoltam, hogy kapjon új hűtőt. Az is ugyanakkora AIO lett, csak más márka. Sajnos az eladó két terméknél többet nem adott el ugyanannak a vásárlónak 30 napon belül. Hülye koronás szabály. Így nem 360-as lett.
    A lényeg, hogy nekem nincs vele gondom. Pár éve már megy. A pumpát max körüli értéken járatom fixen, így a leghatékonyabb. A ventik csak ritkán pörögnek fel a radiátoron, azok is fix értéken mennek úgy 80-85 fokig.
    Szeretem a csendes, de jól szellőző gépházat.

Peltier elemmel készített hűtőt létezik intel procira. Asszem csak egy foglalatra jó. Nem nagyon terjedt el.

A kompresszoros hűtés talán nem akkora hülyeség, ha a kompresszor és a hőleadó mondjuk a szabadba megy. A hatásfok kérdéses.
    Én a 100 literes akvárium befogásán gondolkodom, ha egyszer építenék egy saját hűtést. Abban van tömeg. És, ha nem elég hideg, akkor belerakok pár jeges kólásüveget. De ez csak messzi álom, úgysem csinálom meg.

Olvasgattam az új procikról, melyek még csak jönnek, de már most nem vagyok elájulva.
    Lehet érdemesebb lenne az 5950X-et becserélnem egy 5800X3D-re. Kevesebb fogyasztás és játék alatt nem vész el a teljesítmény sem. Más prociigényes feladatot meg úgysem használok mostanában.
    És amikor az ember 4-500kW áramot használ egy hónapban, akkor azért elkezdi nézegetni, hova is folyik el az a sok.