Egosoft X4
-
De a képek feltöltéséhez nem is kell a játék.
1. Ilyet nem tapasztaltam anno. Bár ugye, ha nem te vezetsz, hanem parancsokat osztogatsz, akkor előfordulhat.
2. Ez nem új. Mindig is így volt, mióta X-ekkel játszom. Sőt, egy gyorsabb hajóval simán át lehetett menni a texturán, aztán bennragadni az állomásban. A legdurvább a még el sem kezdett Xenon dokkolóba benn ragadni, aminek amúgy 20% Hull-ja van a semmire. De ez ilyen, el kell fogadni. És nem szabad ütközni.
3. Én nem emlékszem, hogy akár itt, akár X3-ban bocsánatot lehetett kérni. Ellenben itt van egy trükk. Bizonyos dolgok csak időlegesek. Ha ilyen történne, akkor ments egyet, lépj ki, majd lépj vissza. Elvileg már nem lesz morci. Bár lehet, hogy célszerű elhagyni a területet is, annyira nem teszteltem le. De simán megcsináltam, hogy egy Asgard-dal lelőttem egy hajót gyártó modult vagy épp egy vásoházát, aztán elhúztam a rendszerből. Mikor visszamentem, már nem volt piros. De arra már nem emlékszem, hogy közben kiléptem e vagy sem. Szerintem igen.
Amúgy meg nem véletlen vannak kikapcsolva a lövegeim, nehogy eltaláljak valaki barátságosat.
Ez a ki-be lépés viszont lehet, hogy mást is semlegesít, mint például a meghekkelt állomást. Vagyis addig áll a gyártás az állomáson, amíg ki nem lépek a játékból Utána megint hekkelni kell.
A dolgos megjegyzésem csak arra vonatkozott, hogy sokat kell várni a képekre.
De, ha már így felhoztad, nem is értem, hogy mit és miért csinálod. Én nagyon hamar megmondtam a főnöknek, hogy vagy a kiegészítést növeli vagy a kategóriát, mert ez így nem megy. Az volt a válasza, hogy München nem engedi (ott van/volt az iroda). Én meg azt mondtam, jó, akkor nem csinálom meg, aztán majd München elgondolkodhat, hogy, ha nem megy időben a kiszállítás, akkor tennie kellene valamit. Azt ennyi. Rálőcsölték másra.
Most nagyon lájtos, főleg, hogy megcsappantak a megrendelések a gazdasági helyzet miatt. Kb. azt csinálok, amit akarok. Persze a játék kilőve. De az éjjel is szerintem jó 2 óra lehetett a hasznos munkám, a maradék 6 órában volt 40 perc szünet és jó sok beszélgetés itt, meg ott.
Ha valaki esetleg megpróbálna beszólni (az elején még volt), simán visszaszólok (ahogy az elején). Régen lehet, hogy fontos volt a munkahelyhez a lojalitás, de akkoriban esetleg értékelve is volt. Mióta kikerültem a suliból, én csak egy dolgot tapasztalok. Mindenhol csak egy szám voltam/vagyok, amiből azt látják, hogy ez egy kényszerű kiadás.
Amúgy, ha nem tutok, akkor mennyi az a szánalmas fizu ezért a munkáért?
Nemrég láttam egy hírdetést, hogy laptopszervíz keres eladó+szervíztechnikust 3-400 ezer bruttóért, ami úgy 260 ezer nettó körül járhat, de fogalmam nincs, hogy Magyarországon ez most mit jelent, mennyire lehet ellenni belőle. Persze, ha azt nézem, hogy én miket veszek itt kint és azt átváltogatnám, akkor igencsak vérszegény ez a 260e.