Egosoft X4
  • mindero
    Én is megcsináltam a KE sztorit (meg igazából az összes boron hajót, állomást megszereztem). Az látszik, hogy irtózatos mennyiségű munka volt vele (főleg a designnal gondolom), de sajnos a történetre megint nem futotta. Pedig voltak már jó kis sztorik (talán a paranid meg a terran volt elfogadható nekem), splitet egy idő után nem is értettem (főleg a vége volt nagy ?).

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A boronnál lehetett volna egy kicsit megspékelni xenon invázióval (pl pár kaput rossz helyre nyitunk és magunkra szabadítjuk a sorscsapást), lehetett volna split inváziós flotta, a kapu építését el lehetett volna jobban húzni (egyszer csak megjelent nálam, de lehetett volna akár több lépcsős is), mehetett volna az ármánykodás (összeugrasztani pár néppel a boronokat- Dal Busta ;) ). Nagy jutalom se volt. Több volt ebbe nekem, de ez van, kár érte. Az új rendszerek is elég üresek, bár a zene jó, de az állomások nagy része épül, így mindenhol hiány van. Az építkezést meg kínkeservessé teszi, hogy mindent a világ végéről kell behozni.

Mivel már én se tudok mit kezdeni a pénzzel, így lassan megunom.

Ez az utolsó 2 dlc sajnos elég halovány lett történet szempontjából (bár tudom, ez csak engem zavar). Talán meg lehetne magukat tisztelni azzal, hogy nagyobb feneket kerítenek a saját munkájuknak, ha már ennyit melóztak vele. Kb 5 óra alatt végig lehetett pörgetni. Ilyen ray hajót még nem is láttam. Pedig azt is olyan jól fel lehetett volna vezetni...

Lehet majd ha lesz VRO a 6.0-hoz akkor újra nekiállok az elejéről, de lehet egyenlőre jegelem. Talán még a Free Families rendszereket meg Antigonét leradírozom, vagy elkezdem a kis videóimat...

Meg pár aprósággal fel lehetne dobni az alapjátékot is:
    -Írtam már erről az act of war dolgoról, hogy ha kellően nagy kárt okozunk egy szövetségesünknek, akkor reputól függetlenül hadat üzen nekünk (pl elfoglalunk egy asgardot és nem csökken a repu).
    -Összekapcsolt repu szintek. PL aki jóban van a splitekkel nem lehet jóban a boronokkal - így volt x3-ban és tök jó volt. Ez a mindenkivel jóban vagyok nagyon idealizált, és "életszerűtlen".
    -A hajótervrajzokat meg az elfoglalt hajók visszafejtésével is meg lehetne szerezni. Mondjuk 1-4-7 hajót fel kell áldozni hogy meg legyen a tervrajz. Minél bonyolultabb a hajó, annál többet. Így nem kéne minden néppel bratyizni.
    Több most nem jut az eszembe, de még volt pár.