Egosoft X4
  • Jóózsf István #6296
    Csak hogy ne kelljen találgatni. Ez a játék KETTŐ DARAB SZÁLON FUT. (valójában inkább másfél... ) A harminckettő illetve harminchat, de legyen csak huszonnégyből! Ezt nem én mondom, hanem Bernd Lehahn. Ismerős a név? (Nem biztos, hogy ebben a dejóban.)
    Csak a tényeket nézzétek. Semmi máshoz nem lehet hasonlítani ezt a játékot, semmi olyan nincs amiből ki lehetne indulni ezért az érzelmi alapú vélemények nem állják meg a helyüket. Marad a matek.

    Csak azt nem értem, hogy ha ezt tudjuk, akkor miért kell nekem minden egyes alkalommal elmondanom? És tudjuk, mert jónéhányszor volt már szó róla.
    És igen. Van rá megoldás, vagy ahogy te mondod "optimalizáció" és ezt sem én mondtam, hanem egy nálam tapasztaltabb ember, aki ráadásul dolgozott is az Egosoft-al/nak. A PÁRHUZAMOSÍTÁS. Magyarán: Használja ez a szerencsétlen játék a processzorban levő ÖSSZES magot/szálat!
    Nehéz megoldani? Igen.
    Én bajom? Nem.
    Az én bajom az, hogy az egyébként nem olcsó játék egy ponton túl élvezhetetlen.

    Azt meg a saját érdekünkben ne emlegessük már egy homokozóval kapcsolatban, hogy TÚL... Egy homokozóban nincs túl!
    Az ezer hajó, az SEMMI! Nulla! Nekem kb kétezer van, de tízszer ennyit is el tudnék képzelni.
    Akinek nincs ezer hajója egy ekkora játékban, az nem játszik vele, hanem csak maszatol benne. Annak csak az egyik ujja lett homokos.

    Orbancapitan!

    Ha a grafikai beállításokra gondolsz, akkor ki kell ábrándítsalak. Semmi köze a grafikának a játék sebességéhez. Jobban mondva közelít a nullához. Olyan kicsi a különbség a combos beállítás és a lebutított között, hogy már nincs értelme beszélni róla. Nem szükséges számításba venni.
    Természetesen ez már csak akkor lép életbe, amikor valaki elért egy szintet a játékban. Rendelkezik a fent említett számú eszközzel.

    De bizonygatnom sem kell az igazamat. Feltöltöm valahova a mentésemet és bárki bármilyen vasat tehet alá. Aztán majd beszélgethetünk megint.

    És még egy nagyon fontos információ: Ez a játék nem arról szól, hogy végigrongyolunk a történeteken és kész.
    Itt birodalmat építesz. A birodalomhoz gyárak kellenek a gyárakhoz meg hajók.
    Vagy harcolsz. A harchoz hajók kellenek a hajókhoz meg gyárak.
    Valami azt súgja, hogy ebben a játékban szükségünk lesz annyi hajóra és gyárra, amennyit csak el tudunk képzelni. Az menni is? SZÁZEZERCSILLIÓ-ÖTVENKETTŐ-ÉSFÉL.

    Legközelebb amikor a játék teljesítményéről beszélgetünk, akkor ezeket a TÉNYEKET vegyük figyelembe!