Egosoft X4
  • RJoco
    Pontosan.
    Az önfenntartó meg olyan, hogy semmit nem kell hozzá venned, de igényel bányászokat meg természetesen megfelelő tároló modulokat is.
    A bányászok beviszik a cuccot, a napelem megtermeli az EC-t, a többi meg megy magától. A végtermék a Claytronics. Ehhez kell HP is, ezért nem lesz végtermék, ettől függetlenül, ha elég sokat termelsz belőle, akkor eladható áru.
    A lényeg, hogy egyik modul se álljon. Szóval úgy kell megtervezni, hogy minden modulnak mindig legyen alapanyaga.
    Pont mint az életben. A legjobb kihasználtság a legjövedelmezőbb. Ettől függetlenül az sem gond, ha áll valami, max lassabban jön a lóvé. C-t termelni a leglassabb dolog. Keveset termel, de épp ezért drága is. Ha van belőle 10 gyártó modulod, akkor már elég jól állsz. Az építéséhez sok C kell. Ahogy a HP modulhoz sok HP. Ha emlékezetem nem csal.

Eszembe jutott, hogy amíg a paranid szál nincs lezárva (ez az alap fő sztori vonal), addig a HOP ezerrel terjeszkedik. Ahhoz meg hajók kellenek. Szóval megfelelő állomásokat építeni a hajógyáruk közelébe szintén jövedelmező lehet. Én nem próbáltam, ez csak elmélet.
    Amikor a splitek megjelentek, akkor jól látható volt, hogy a hajógyáraik köré húzzák fel a hozzá kellő alapanyagtermelő állomásokat. Ha épp érdekelt volna a dolog és én húzok fel gyorsan pár állomást, akkor szép haszonra tehettem volna szert.
    Amúgy ez is jól mutatja, hogy a játék egyáltalán nem gondolkodik olyan állomásban, amit mi komplexnek nevezünk.
    6-7 vagy több állomás van 50-100 km-es gömbön belül.